VALİ TAŞBİLEK 6. MAHALLE TOPLANTISINI SÜLEYMANİYE’DE YAPTI

Türkiye’de bir ilk olarak Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in başlattığı tüm mahallelerde vatandaşlarla görüşme toplantıları devam ediyor.

14 mahallesi olan Gümüşhane merkez ilçede daha önce beş mahallede toplantı düzenleyen Vali Taşbilek 6. toplantısını 25 Aralık 2019 Çarşamba günü Gümüşhane’nin tarihi mekanı Eski Gümüşhane olarak da bilinen Süleymaniye Mahallesi’nde yaptı.

Süleymanye mahallesindeki valilik ofisinde yapılan toplantıya Vali Kamuran Taşbilek, Belediye Başkan Vekili Arzu Varan, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Orhan Eryılmaz, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Taşbilek, toplantıda yaptığı konuşmada: “Muhtarımızın ve  vatandaşlarımızın gözüyle mahallemizi tahlil ederek eksiklikleri not edip yapabileceklerimizi yapacağız, diğerlerini de takip edip sıkıntılarınızı en aza indirmeye çalışacağız” dedi.

Vali Taşbilek yaptığı konuşmada; Rum okulu onarımı, kayak tesisleri ve telesiyej tesisleri, master plan ve mahallede yapılan diğer çalışmalar hakkında vatandaşları bilgilendirdi ve “burası adeta bir mücevher. Evlerinizin hepsi birer butik otel, hepsi birer kafe. Bize düşen altyapıyı yapmak. Bir cansuyu verip hareket katacağız buraya. El ele vereceğiz” dedi.

Toplantıda Mahalle muhtarı Orhan Eryılmaz ve vatandaşların Süleymaniye mahallesi ile ilgili istekleri de şöyle oluştu:

  • Kullanılmadığı için kapanan tarihi ara sokakların ve patika yolların yeniden açılması.
  • Küçük Cami diye bilinen caminin yolunun, aydınlatmasının, onarım ve temizliğinin yapılması.
  •  Zeki Kadirbeyoğlu Konağı’nın biran önce hizmete açılması.
  • Mahalledeki yıkılmak üzere olan tarihi köprünün bir an önce onarılması.
  • Süleymaniye mahallesi yol güzergahında alkol kullanan şahısların araçlarıyla birlikte çevreye ve etrafa zarar verdiği için tedbir alınması.
  • Mahalle sularının bir an önce düzenli akmasının sağlanması.
  • Kanalizasyon sorununun biran önce çözülmesi.
  • Muhtar evi yapılması.
  • Camide görev yapan din görevlileri için imamevi yapılması.

Vali Taşbilek, toplantıda hazır bulunan kurum müdürlerine talimat vererek, iletilen şikayet ve taleplerin çözüme kavuşturulmasını istedi.

Toplantıda vatandaşlar dile getirilen tüm istek ve şikayetler ayrıca valilik görevlileri tarafından not alınarak ilgili kurumlara resmi yazı aracılığıyla iletilip sonucuna yönelik takibi de gerçekleştirilecek.