VALİ TAŞBİLEK, 8. TOPLANTISINI ÖZCAN MAHALLESİNDE YAPTI

Türkiye’de bir ilk olarak Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in başlattığı tüm mahallelerde vatandaşlarla görüşme toplantıları devam ediyor.

14 mahallesi olan Gümüşhane merkez ilçede daha önce yedi mahallede toplantı düzenleyen Vali Taşbilek 8. toplantısını 15 Ocak 2020 Çarşamba günü Özcan  mahallesinde yaptı.

Özcan mahallesi Ebu Bekir Cami altında düzenlenen toplantıya Vali Kamuran Taşbilek, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Özcan Mahallesi Muhtarı Feyyaz Yüce, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Vali Taşbilek toplantıda yaptığı konuşmada: “Her hafta fırsat buldukça bir mahallemizi ziyaret ediyoruz. Amacımız sizlerle tanışmak, sorunlarınızı yerinde tespit edebilmek, bize ulaşmayan birtakım sorunlar varsa burada tespit etmek. Bu amaçla size misafir geldik.” dedi.

Özcan Mahallesi muhtarı Feyyaz Yüce yaptığı konuşmada Vali Taşbilek ve misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra, mahallesi ile ilgili bilgi verdi.

Toplantıda söz alan mahalle sakinleri de görüş ve isteklerini belirttiler.

Toplantıda ortaya konulan düşünce, istek ve öneriler Valilik görevlileri tarafından ilgililere iletilmek üzere not alındı.

Toplantıda muhtar Feyyaz Yüce ve mahalle sakinleri tarafından dile getirilen sorunlar şunlar oldu:

1- Özcan mahallesinin yolları dar, rampa ve ulaşımı zor. Yollarda yeni düzenleme yapılmalı.

2- Özcan Mahallesindeki Engelli Yaşam Merkezi’nin ulaşım sıkıntısı var.

3-Mahalle içinde doğalgaz dağıtımı tamamlanmamış.

4-Mahalledeki tarihi köprünün onarılması.

5- Mahalle içindeki istinat duvarlarından yıkılanların onarılması ve istinat duvarlarının korkuluklarının yapılması.

6- Mahalledeki yurtlarda kalan öğrenciler üniversiteye gidip gelirken kullandıkları dolmuşlara son gelen zamlardan rahatsızlar. Yapılan zamlar öğrencileri küstürüyor. Öğrenci dostu şehirler sıralamasında en sonlardayız.

7-Özellikle akşam saatlerinde başıboş dolaşan sokak hayvanları çocuklar için tehlike oluşturuyor.

 8- Süleymaniye mahallesinden Vank semtine kadar olan bölgenin acilen temizliğinin yapılması gerekir.