VALİ TAŞBİLEK, GEREKEN TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde koronavirüs ile mücadele kapsamında denetimlerde bulunarak maske dağıttı.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilen ”Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirleri denetledi. Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, denetimler kapsamında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökçek, İl Emniyet Müdürü Celal Taşçi, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban ve kamu kurum müdürleri ile birlikte Kelkit’te denetimlerde bulundu.

Maske-Mesafe-Temizlik Kurallarına Uyalım

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “İlimizin en büyük ilçesi olan Kelkit’te koronavirüs kapsamında alınan tedbirlerin ne olduğunu, tedbirler noktasında uygulamaların uyumun ne olduğunu görmek için buradayız. Bugün bütün esnafımızı, kahvehanelerimizi, lokantalarımızı, marketlerimizi, çay ocaklarımızı ve açık alanlarımızı denetlemeye çalıştık. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, lütfen temizlik-maske-mesafe dediğimiz bu 3 temel kuralımıza uymak, bununla beraber devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun tavsiye ettiği, yönlendirdiği, talimatlandırdığı hususlara titizlikle uymak. Pandeminin olumsuz etkilerini ancak bu şekilde en aza indireceğiz” dedi.

Cezaî İşlem Uygulanacak

Vali Taşbilek, filyasyon çalışmaları sonucunda kurallara uymayan vatandaşlara cezaî işlem yapılacağını ve bu vatandaşları Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) öğrenci yurtlarında izole edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Basın mensuplarımız aracılığıyla özellikli bir hususa değinmek istiyorum.  Filyasyon ekiplerimizin çalışmaları ile temaslı olarak kabul edilen vatandaşlarımızın ve pozitif tanı konularak evlerinde tedavi edilen vatandaşlarımızın lütfen bu kurallara titizlikle uymalarını önemle ve özellikle rica ediyorum. Bu kurallara uymayan vatandaşlarımızın tespiti halinde gerekli ceza-i müeyyideleri uyguluyoruz. Bundan sonraki düşüncemiz, gerek filyasyon ekiplerimizin temaslı olarak gördükleri gerekse Covid pozitif tanısıyla evlerinde izolasyona tabi tutulan vatandaşlarımızı dışarıda gördüğümüz takdirde tespit ettiğimiz takdirde bu vatandaşlarımıza hem cezaî işlem uygulayarak hem de Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarımızda izole ederek tedbir alma noktasında çalışmalarımız var. Bu kapsamda izolasyonda olan vatandaşlarımızın bunu dikkate alarak özellikle buna uyulması bizim için çok önemli. Kendilerinden istirhamımız bu. Buna uyulmadığı takdirde gereken tüm tedbirleri alacağız.”