Vali Taşbilek: “İstiklal Marşımız aziz milletimizin milli mutabakat belgesidir”

İstiklal Marşımızın TBMM’da kabul edilişinin 100. Yılı nedeniyle 12 Mart 2021 Cuma günü Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda bir anma toplantısı yapıldı. Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi  tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” programında Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek bir konuşma yaptı. Vali Taşbilek’in konuşması şöyledir:   “2021 Mehmet Akif ve İstiklal […]

İstiklal Marşımızın TBMM’da kabul edilişinin 100. Yılı nedeniyle 12 Mart 2021 Cuma günü Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda bir anma toplantısı yapıldı.

Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi  tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” programında Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek bir konuşma yaptı.

Vali Taşbilek’in konuşması şöyledir:  

“2021 Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı ve İstiklal marşımızın yazılışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında sizlerle beraber olmanın onuru, kıvancı içerisindeyiz. Düzenlemiş olduğumuz programa teşriflerinden dolayı hepinize hoş geldiniz diyorum.

İstiklal Marşımız milletimizin vatan ve bayrak sevgisinin ve bağımsız yaşama arzusunun simgesidir. İstiklal marşımızda, medeniyetimizin en mümtaz değerleri bulunur.

İstiklal marşında Sultan Alparslan’ı, Sultan Kılıçaslan’ı, Selahaddin Eyyubi’yi, Sultan Fatih’i ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bulursunuz.

İstiklal marşı, aziz Türk milletinin en saf duygularını ve en içten mücadelesini anlatır.

İstiklal marşı istiklalimizin, istikbalimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolü ve kurtuluş savaşımızın adeta bir manifestosudur. Bu nedenle İstiklal Marşımız da aziz milletimizin milli mutabakat belgesidir.

Değerli misafirlerimiz, istiklal marşı deyince elbette ki aklımıza Akif’imiz gelecek. Bizim Akif’imiz. Yüreği bu memleketin her bir zerresiyle atan bu memleketin çok özel bir değeri çok özel bir evladı. Şairin ifadesiyle; gökten de adından da temiz olan Akif’imiz. Merhum şairimiz hayatını hakikat ilkesi üzerine bina etmiş bir ahlak abidesidir. Aynı zamanda bir mütefekkir, aynı zamanda bir gönül adamı aynı zamanda bir düşünce deryası. Akif’e göre umudun, kurtuluşun, dirilişin kaynağı burası. Üzerinde yaşadığımız mübarek Türk toprağı, Anadolu coğrafyasıdır.

Sırtında paltosu olmayan ancak yüreğindeki ateşi yanar dağlar gibi sıcak olan Akif’e, birlik ve beraberlik uğruna can veren aziz şehitlerimize, dökülen şehit kanlarından rengini alan al bayrağımıza layık olmak için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Birlikte olacağız, beraber olacağız. Özellikle içinden geçtiğimiz günlerde birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkı sarılacağız. Milli mutabakat metnimizin çerçevesinde İstiklal marşındaki dizelerin her birini kendi yüreğimizde hissederek kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden asla şüphe duymayacağız.

Bayrağımıza, inancımıza, kültürümüze, değerlerimize layık bir şekilde hayatımızı idame ettirmek zorundayız.

İstiklal marşımızın yazılışının 100’ncü yılında milli şairimiz Mehmet Akif’i, vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna can veren aziz şehitlerimizi, milli mücadelemizi yürüten Gazi Meclisimizin değerli üyelerini, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal ordumuzun tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Akif’imizin ifadesiyle Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın diyorum”

Programda Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Mustafa Fevzi Akçay’ın günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrencilerin Akif’in “Bülbül” adlı şiirini okuması ve yine öğrenci ve öğretmenlerin hep birlikte İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okumasıyla program sona erdi.

Anma toplantısı öncesinde de etkinlikler kapsamında ilk olarak günün anısına Fatih Parkı’nda düzenlenen resim sergisinin açılışını gerçekleştiren Vali Kamuran Taşbilek ve beraberindeki heyet, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kitaplarının da yer aldığı stantları gezdiler.

Exit mobile version