Vali Taşbilek Salyazı'da

Gümüşhane Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından “Merkezim Her Yerde” projesi kapsamında Köse ilçesinde program düzenlendi.

Gümüşhane’nin en kalabalık köyü unvanını elinde bulunduran Salyazı köyündeki ilk ve ortaokulda 21 Şubat 2020 Cuma günü düzenlenen programda Vali Kamuran Taşbilek, öğrencilerin oyunlarını izledi, onlarla birlikte boya çalışması yaptı ve sınıfları ziyaret ederek öğrencilere hediyeler dağıttı.

Köyde yaşayan ve taşımalı sistemle okulda eğitim gören öğrenciler, hayatlarında ilk defa palyaçolarla birlikte oyunlar oynayıp eğlenme fırsatı buldular ve kurulan mini golf sahasında golf ile tanıştılar.
Etkinlik öğrenci ve davetlilerin katıldığı Gençlik Merkezi üyelerinin konseriyle son buldu.

Proje kapsamında gençlik merkezi gönüllülerinin, Salyazı Köyü’ndeki okulda okuyan öğrencilere, bir gülüş, bir sevinç, mutluluk ve tebessüm olmak için harekete geçtiğini kaydeden Vali Taşbilek, genç gönüllülerin köy okulunda iki günlük yoğun çalışmanın ardından tavana bayrak uygulaması ve okul koridorlarına çocuklara örnek niteliği taşıyan Mevlana, Nasrettin Hoca, Barış Manço gibi değerlerini işlediğini, bu etkinlikleri bir program dahilinde diğer okullarda da yapacaklarını  belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 21.02.2020