VALİ TAŞBİLEK’İN HİZMET FELSEFESİ HERKESE DERS OLMALI

Gümüşhane Valisi Sayın Kamuran Taşbilek, kamu hizmetlerini ve kamu hizmet sunucularını çok yakından takip ediyor. Kendisine intikal eden veya kendi tespitleri olan konularda ilgilileri hem bir amir, hem de bir abi olarak ikaz ediyor, onlara rehberlik yapıyor, nasihatlerde bulunuyor.

Vali Taşbilek, Gümüşhane’de ilk göreve başladığında pek çok toplantıda kamu görevlilerine şu önemli mesajı vermişti: “Devletinden razı olan vatandaş profili oluşturmak zorundayız”

Vatandaşa hizmeti bu kadar net, bu kadar sade ve bu kadar anlamlı ortaya koyan bir başka söz duydunuz mu bilmiyorum.

Gümüşhane’de hizmet eden her sayın valinin kendisine mahsus öne çıkan bir özelliği mutlaka vardır, hep o özelliği ile hatırlanırlar. Sayın Taşbilek’in de kamu hizmetlerindeki hassasiyeti ifade eden bu sözü her zaman hatırlanacaktır. Vatandaşımıza hizmette medeniyet ve kültür felsefemizi yansıtan bu söz aslında okul kitaplarında da ders notu olarak okutulmalıdır diye düşünüyorum.

Bir vatandaş devletinden nasıl razı olacak?

Bu önemli konuyu da aslında öncelikle vatandaşlara sormak gerekir. Devletten hizmet alan vatandaşlara…

Devletin her kurumunun başındaki yöneticiler ve daha sonra da diğer hizmet sunucusu kamu personeli her akşam bu veciz sözü vicdanlarına sorup aldıkları cevapla evlerine gitmelidirler. “Bugün ben, benden hizmet alan vatandaşlarımı devletimden razı ettim mi?”

Eğer bu sorunun cevabı “evet” ise ne mutlu o amire de o memura da… Aslında bu işin sonunda asıl memnun olan bir başka yer daha var. O da Allah (c.c.)’ın memnun olması…

Bir vatandaşımız eğer aldığı hizmetten dolayı devletinden memnun olmuşsa, o hizmeti veren memur da amir de bahtiyardır. Çünkü; Allah (c.c.) da o işten memnun olmuştur. İş bu kadar basit…

Ama, eğer vatandaşımız, hizmet sunucularının hatalarından dolayı devletinden memnun değilse o zaman durum çok vahim olur. Kalbi kırık bir vatandaşın herhalde bu hali önce Rabbül Alemin’i üzer…

Gümüşhane’de kamu yöneticisi ve kamu görevlileri Sayın Valimizin “Devletinden razı olan vatandaş profili oluşturmak zorundayız” sözünü odalarının bir kenarına yazıp her zaman okumalıdırlar.

Valimiz Sayın Kamuran  Taşbilek’ten geçen hafta duyduğum bir başka söz de belki bu işin finali oldu. Sayın Valimiz, “Ölüm Allah’ın emri, karşı duramayız ama; yaşayan vatandaşımız da devletimizden razı olarak yaşamalı, ölen vatandaşımız da devletimizden razı razı olarak ölmelidir… Kamu hizmetlerini biz bu hassasiyetle vermek zorundayız.” dedi.

İşte işin özü bu… Başka söze ne hacet… Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek’in sözü her şeyi özetliyor… Teşekkürler Sayın Valim.

Güzel günler dileği ile.