VALİ TAŞBİLEK’TEN MESAJ VAR

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 05.05.2021

Vali Kamuran Taşbilek, Gümüşhanelileri hem uyardı, hem de isteklerde bulundu.

Tam kapanma döneminde güvenlik güçlerinin il genelinde koronavirüs tedbirlerine uyum noktasında gerekli önlemleri aldığı, vatandaşların da azami derecede kurallara uyduğunun görüldüğü Gümüşhane’de Vali Taşbilek tavsiyelerde bulundu.

Görüşlerine başvurduğumuz Vali Taşbilek, kapanma dönemi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 “Tüm vatandaşlarımızdan tam kapanma kurallarına uymalarını, ihtiyaç olmaması durumunda evlerinden çıkmamalarını özellikle istirham ediyorum. Bazı vatandaşlarımızın evlerinden ihtiyaçları olsa bile çıkmıyor olmasına rağmen bazı vatandaşlarımızın normal bir günmüş gibi sokakta gezme düşüncesi var. Vebale girmememiz gerekir. Kendimizin, sevdiklerimizin ve yakınlarımızın sağlığı için tanıdığımız ya da tanımadığımız insanların sağlığı için lütfen kısıtlama tedbirlerine uyalım. Gümüşhaneli vatandaşlarımızın dikkat etmelerini, alınan tedbirlere hassasiyetle riayet etmelerini istirham ediyorum.”

Bu dönemde çok önemli bir konu da, geçtiğimiz hafta içinde diğer şehirlerimizden köylerimize gelen vatandaşlarımızın durumudur. Bu vatandaşlarımızın mutlaka izolasyon içinde kalmaları gerekiyor. Evlerinden çıkmadan akraba ve komşu ziyaretleri yapmadan kendilerini evlerinde izole etmelidirler.

Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda uygulanan kurallar insanlarımızın sağlığı için çok önemli. Bu kurallara uymada hepimizin vicdanı sorumluluğu var. İhtiyaç olmadığı müddetçe evlerimizden çıkmayalım ve komşu ziyaretleri yapmayalım. Bu vesile ile Gümüşhaneli vatandaşlarımızın tekrar Ramazanlarını, gelecek kadir gecelerini ve ramazan bayramlarını kutluyorum. Gümüşhaneli tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 05.05.2021