Yenilenen Gümüş Otel’in Açılışı Yapıldı

Gümüşhane kent merkezinde uzun yıllar hizmet verdikten sonra son yıllarda atıl duruma düşen Gümüş Otel, genç girişimciler Zafer Kumaş ve Özenç Oruçoğlu tarafından yeniden hizmete açıldı.

İl Encümeni tarafından yapılan ihalede otelin işletmesini alan genç girişimcilerin tadilat, düzenleme ve restorasyon işlemlerini tamamlamasının ardından şehrin tüm kesimlerinin katılımıyla resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Alper Tanrısever, Milletvekilleri Av.Celalettin Köse, Musa Küçük, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, GTSO Başkanı İsmail Akçay, protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, sektör temsilcileri ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.

“Şehrimize, şehrimizin turizmine, ticaretine hayırlı ve uğurlu olsun”

Cumhuriyet Caddesindeki otelin fuaye alanında düzenlenen törende konuşan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüş Otel’in yeniden restore edilerek hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İhalenin ardından tadilat sürecinde genç girişimcilerimiz Kumaş ve Oruçoğlu’yla sık sık görüşmelerimiz oldu. Zafer Kumaş kardeşim daha önceden burada garson olarak çalışmış ve buraya karşı hemen hemen her Gümüşhanelinin olduğu gibi bir gönül bağı hissediyor. Bir takım mevzuatsal sıkıntıları oldu. Elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olduk. Doğal gaz dönüşümüyle ilgili sıkıntıları oldu. Elimizden geldiği kadarıyla sırf Gümüşhane turizmine ve ticaretine katkısı olsun diye yardımcı olduk. Sonunda şunu gördük: Her karışında, her santiminde kendilerini ve beraber çalıştığı arkadaşların alın teri, el emeği, göz nuru olduğunu ve Gümüşhane’ye gelen kıymetli misafirlerimizi mahcup etmemek adına her noktasını güzelce onardıklarını restore ettiklerini ettiklerine eminim. Şehrimize, şehrimizin turizmine, ticaretine hayırlı ve uğurlu olsun. Rabbim iki ailenin evladına da Gümüşhanemize de bol bol kazançlar nasip etsin” dedi.

“Burası gerçekten zamanın sessiz tanığı”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse ise konuşmasında Gümüş Otel’in Gümüşhane’de zamanın sessiz tanığı olduğunu belirterek, “Benim çocukluğum da hemen buradaki Harşit Sokakta geçti. Hakikaten Gümüş Otel’in o 90’lı yıllarını ben anımsadım. Burası gerçekten zamanın sessiz tanığı. Ama iki yiğit genç Zafer ve Özenç kardeşlerimiz çok önemli bir girişimde bulundular ve burayı yeniden Gümüşhane’nin hizmetine, turizmine kazandırdılar ve Cumhuriyet Caddesi’ni de şenlendirdiler. Allah hayırlı uğurlu etsin. Sizi yürekten tebrik ediyorum. İnşallah bereketli, bol kazançlarınız olur. Ve ilimizin geleceğine, turizmine daha başka nice nice de hizmetleriniz olur diyorum” ifadelerini kullandı.

“İnşallah şehrimize daha güzel hizmetler yapacaklar”

MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük de Gümüşhane’nin çok değerli işletmeciler ve yatırımcılar kazandığını belirterek, “Biz bu kardeşlerimizde bir ışık görüyoruz. İnşallah şehrimize daha güzel hizmetler yapacaklar. Daha büyük işler yapacaklar. Daha çok insanımıza ekmek verecekler. Ben burada katkısı olan başta Valimiz olmak üzere bütün arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

“Şehrimize katkı koyan, çivi çakan herkesin yanındayız”

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise Gümüşhane’de Gümüş Otel denilince kentte yaşayan hemen hemen herkesin bir anısının olduğu bir mekanın akla geldiğini belirterek, “1970 yılından beri şehrimize önemli hizmetleri olan bir yapı. Bu yapı zaman zaman o zamanın şartlarına göre bazen atıl kaldı, dizlerin üzerine çöktü. Zaman zaman da hak ettiği değeri gördü. Ama ben buradan Zafer Bey’e ve ortağı Özenç Bey’e sonsuz şükranlarımı sunmak istiyorum. Yine atıl bir vaziyetteyken burayı alıp tekrar şehrimize kazandırdılar. Allah onlardan razı olsun. Şehrimize katkı koyan, çivi çakan herkesin yanındayız. Ben bu şehrin Belediye Başkanı olarak burada açılan her işletmenin manevi ortağıyım. Onların her daim yanındayız, yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bizim hayallerimizin ötesinde bir tesis ortaya koydular”

Böyle bir tesisin Gümüşhane için gerekli olduğunun altını çizen Başer, “Ve bu tesisi ilk Özel İdaresinden talep ettiklerinde ben İl Genel Meclisi üyesiydim. Bizim önümüze geldi, bir kira bedeli ortaya çıktı. O zamanki arkadaşlarla konuştuğumuzda gerçekten bu kirayı bunlar ödeyebilir mi, yapılabilir mi? Bu söylenenler hayata geçebilir mi? Biz de endişe ediyorduk. Ama işte iş adamlığı bu, öngörü bu, cesaret bu. Bugün bizim hayallerimizin ötesinde bir tesis ortaya koydular. Dolayısıyla kendilerine bu vizyonlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Yine Sayın Valimize çok çok teşekkür ediyorum. Onun desteğiyle birlikte bu güzel eser şehrimize hizmet edecek. Şehrimizin geleceğinden bahsederken hep turizmi vurguluyoruz. Ama işte turist buraya gelmesi için bazı şeylerinde olması gerekiyor. Olmazsa olmazlarından biri de konaklama, yatak ve diğer hizmetler. Eminim ki gelecekteki turizmimizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında bu otel referans gösterilecek ve turist buraya getirilmesinde, davet edilmesinde bu otel örnek gösterilecek. Bu manada da kendilerine yine şahsım ve şehrim adına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Gümüşhane’de son yıllarda yapılan en güzel çalışmalardan birisi”

GTSO Başkanı İsmail Akçay ise kurdele kesimi sırasında yaptığı konuşmada Gümüşhane’de olağanüstü bir gün yaşandığını belirterek, “Zafer ve Özenç büyük bir kahramanlık örneği, cesaret örneği gösterdi. Gümüşhane’nin son 50 yılına şahit olan bir binayı Gümüşhane’nin sosyal, kültürel, ekonomik ve turizm alanına kazandırmış olmaları hakikaten Gümüşhane’de son yıllarda yapılan en güzel çalışmalardan birisidir. Bu vesileyle genç arkadaşlarımızı gösterdikleri bu yüreklilikten dolayı tebrik ediyorum. İlçelerin tamamından gelen belediye başkanlarımıza ve tüm Gümüşhanelilere sivil toplum örgütleriyle bu destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“20 yıl önce garson olarak çalıştığım yerde şimdi işletmeciyim”

Gümüş Otel’in genç işletmecilerinden Zafer Kumaş da açılış konuşmasında 20 yıl önce burada garson olarak çalıştığını hatırlatarak, “Gümüşhane’nin en özel tesisine hoş geldiniz demek istiyorum. Neden en özel? Çünkü Gümüşhane’mizin en köklü oteli Gümüş Otel. Burada zamanında çok bürokratlar, sanatçılar ağırlandı, çok güzel organizasyonlar yapıldı. Benim için en özel tarafı da şu. Ben bu otelde 2004 yılında garson olarak görev yapmıştım. Şimdi tesisi işletmek bana nasip oldu. O yüzden çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum katıldığınız için. Otelimiz 37 odalı, 70 yataklı. Kapalı restoranı, kır bahçesi ve kafeteryasıyla birlikte kombine bir tesisimiz. Bu süreçte Sayın Valimiz başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Gümüşhanemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Tanrısever ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle açılışı gerçekleştirilen tesiste incelemelerde bulundu, Kahve Diyarı isimli kafeteryasında sohbet etti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr – 12.09.2024