GÜMÜŞHANE'DE VEDA GECESİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE’DE VEDA GECESİ

Giriş Tarihi: 23 Ağustos 2017 - 9:05

Son Güncelleme: 23 Ağustos 2017 - 9:06

Vali Okay Memiş, atamaları münasebetiyle Gümüşhane’den ayrılacak olan üst düzey bürokratlar için 22 Ağustos 2017 Salı günü akşamı yemekli veda programı düzenledi.

Veda programı; yayımlanan kararname ile Nallıhan/Ankara Kaymakamlığına atanan Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Tunceli Vali Yardımcılığı görevine atanan Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Kars Vali Yardımcılığı görevine atanan Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Çüngüş/Diyarbakır Kaymakamlığına atanan Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut ve Polis Başmüfettişi olarak ataması yapılan İl Emniyet Müdürü Orhan Kar için düzenlendi.

Veda yemeğine Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Akış, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bahri Bayram, Vali Yardımcıları Murat Kahraman ve Selçuk Yosunkaya, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Programda yaptığı konuşmasına, atamaları yapılan bürokratlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileyerek başlayan Vali Okay Memiş: “Konumumuz gereği mümkün olduğu kadar haddimizi aşmadan herkese örnek olmaya çalışıyoruz. Önce iyi bir insan olmaya çalışıyoruz. Çünkü bütün mevkiler, makamlar gelip geçici. Görevimizi yaparken benim en önem verdiğim, en dikkat ettiğim şey adil olmaktır. Herkese eşit mesafede olmaya özellikle gayret ediyorum. Gayret ettiğim bir diğer önemli hadise vatandaş odaklı olabilmek, vatandaşa yakın olabilmek. Gariban insanların Valisi olabilmek, varlıklı, zengin insanların değil de daha çok gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olan insanlarımızın da ulaşabildiği Vali ve yönetici olmak amaç ve gayretindeyiz. Sorunlara odaklanıp, bu ülkeye, bu kente hizmet eden paydaşlarımızla istişare ederek bu kenti yönetmeye gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’de görevli bulunduğu bir yılı aşkın süre içerisinde de mümkün olduğunca güzel işlere de imza attıklarını dile getiren Vali Okay Memiş: “Eğer bir şeyleri az çok başarabildiysek bu katkı burada bulunan bütün hazirunun. Bizler sadece orkestra şefliği yapıyoruz. İşi yapan asıl sizlersiniz. Bir gün biz de bir veda konuşması yapacağız şahsımızla ilgili olarak. O süre zarfında hiç kimseyi kırmamaya, üzmemeye gayret ediyoruz. Ama insanız. İnsan doğası gereği hata yapan bir varlık. Bizlerin de hatası olmuş olabilir. Görev yerleri değişen arkadaşlarımın da hataları, eksikleri olmuş olabilir.  Görev yaptığınız yeri eğer iyi hatıralarınız varsa seviyorsunuz. İnsan zaten yapısı itibari ile hatıra biriktiren bir canlı. Hatıralarımız eğer güzelse o memleketi seviyoruz.  Gümüşhane’yi tanıtmada önemli olan dışarıdan gelen insanların düşünceleri ve kanaatleridir. Eğer o kanaatler olumluysa, o hatıralar güzelse, memleketinizle ilgili kanaatler olumludur. Ama Gümüşhane insanı hakikaten her türlü takdire şayan. Yapısı itibari ile gerçekten vatanına, milletine, dışardan gelenlere özellikle çok hürmet eden bir vatandaş topluluğu var. Onun için bizler memnunuz.” diye konuştu.

Genç meslektaşlarının ileride belki Vali olacakların belki de çok daha iyi görevlere geleceklerini ifade eden Vali Memiş:“Bu ülkeye hizmet etmeye devam edecekler. Daha yolun çok başındalar. Şiran Kaymakamımıza Şiran’da yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kürtün Kaymakamımız da çok güzel hizmetlerde bulundu, kamu hizmetlerini en iyi şekilde yönetmeye gayret etti. Vali Yardımcılarımızdan Murat kardeşim yaklaşık 8 ay kaldı, şehre uyum sağladı.  Selçuk kardeşimizle de çok kısa süre çalıştık. Biz kendisini sevdik, o da Gümüşhane’yi sevdi. İl Emniyet Müdürümüz en uzun süre çalıştığım arkadaşlarımdan bir tanesi. Polis Teşkilatı’nı idare etmek kolay değildir. Çünkü polislik zor bir meslektir. Toplumun en sorunlu, suça bulaşmış, suça bulaşma ihtimali olan insanlarıyla muhatap olan zorlukları itibari ile diğer mesleklerden biraz daha farklı olan bir alandır. Neticede silahlı bir birimin yöneticiliğini yapmak gerekir. Orhan Bey gerçekten bu işi layıkıyla yapan biriydi.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Okay Memiş, Vali Yardımcıları Murat Kahraman ve Selçuk Yosunkaya ile Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut ve İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’a ilimizde görev yaptıkları süre içerisinde göstermiş oldukları üstün hizmet anlayışları ve özveri ile yürütmüş oldukları başarılı çalışmaları anısına plaket, başarı belgesi ve hediye takdiminde bulundu.

Vali Mmeiş’in ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen de tayini çıkan bürokratlarımıza hediye takdim etti.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği internet sitesi)

image_print

HABERLER