Gümüşhane Bahçecik Barajı 29 Ekim 2019'da Bitecek - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Bahçecik Barajı 29 Ekim 2019’da Bitecek

Giriş Tarihi: 25 Eylül 2017 - 19:30

Son Güncelleme: 25 Eylül 2017 - 19:49

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Gümüşhane’de “Gümüş Şehri Barajlarla Donatılıyor” sloganıyla yaptırılan 182 milyon değerindeki 17 tesisin temel atma merasimi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

25 Eylül 2017 Pazartesi günü Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Ercan Çimen, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkan Vekili Adil Bayraktar, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Belediye Başkanı Ercan Çimen, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Gümüşhane Milletvekililleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ve Vali Okay Memiş’in ardından konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ‘Gümüşhane’de 10 gün tabiat parklarında kalan 10 yıl gençleşir” değerlendirmesi yaparak bölgedeki tabiat turizmine dikkat çekti ve Gümüşhane’nin Türkiye’de nüfus başına en fazla yatırım alan il olduğunu söyledi.

Türkiye’de özellikle son 15 yılda yatırımların hızla arttığını kaydeden Bakan Eroğlu: “Bu millet büyük bir millet. Son 15 yılda sadece Bakanlık olarak 6 bin 500’den fazla tesisi biz yaptık. Şevk ve heyecanla Türkiye’ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Bizim de kızıl elmamız bu.” dedi.

Konuşmasında, Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olan ülkeler olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu; Kuzey Irak’taki gayri meşru referanduma değinerek, “Kuzey Irak’ta bu adam kalkmış referandum yapmak istiyor. Acaba oradaki Kürt kardeşlerimizin, Arapların, Türkmenlerin lehine mi? Hayır. Orada İsrail bayrağı sallanıyor. İsrail projesinin bir parçası. Ona hizmet ediyor. Biz bunun için karşı çıkıyoruz. Bu bakımdan bizim her zamankinden güçlü olmamız lazım. Bu coğrafyada gözü olan çok devlet var. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegâne yolu güçlü olmaktan geçiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmekten geçiyor. Türkiye’nin yıldızı parlak. Ülkemizde oynanan oyunları bu millet bozuyor.” şeklinde konuştu.

Törende daha sonra, tamamlandığında Gümüşhane’nin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek olan Bahçecik Barajı şantiyesine video konferans yöntemiyle bağlanılıp, Gümüşhane Vali Yardımcısı Vekili Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz’la görüşülerek, içme suyu barajının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu, Gümüşhane’nin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını çözecek olan Bahçecik Barajı’nın 29 Ekim 2019 da bitirilmesi için işin yüklenicisiyle taahhüd imzaladı.

Ardından, protokol üyeleriyle birlikte butona basarak 17 tesisin toplu temel atmasını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha sonra orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu programın ardından vatandaşlarımıza 3000 adet fidanını dağıttıktan sonra, Gümüşhane Belediyesi tarafından yenilenerek hizmete sunulan Sema Doğan Parkı’nda incelemede bulundu.

image_print

HABERLER