15 TEMMUZ İÇİN DİYANET’TEN MUHTEŞEM ORGANİZASYON - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

15 TEMMUZ İÇİN DİYANET’TEN MUHTEŞEM ORGANİZASYON

Giriş Tarihi: 06 Temmuz 2017 - 21:27

Son Güncelleme: 06 Temmuz 2017 - 21:30

*15  Temmuz  2017  Cumartesi  gününü  16  Temmuz  2017  Pazar  gününe  bağlayan   gece  saat 00.13’te ülkemizdeki 90 bin caminin tümünde  eşzamanlı  olarak salâlar  okunacak.

*Şehitlerimiz  İçin   100  Bin  Hatim Okutuluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ’nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz’da, Türkiye genelinde “Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara” şiarıyla çeşitli programlar düzenleyecek.

Türkiye’nin 90 bin camiinden gece saat 00.13’te salâlar okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in imzasıyla tüm il ve ilçe müftülüklerine “15 Temmuz Programları” konulu gönderilen genelgeye göre, “Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara” şiarıyla 15 Temmuz 2016’nın sene-i devriyesinde bütün yurtta programlar düzenlenecek.

Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim…

Türkiye genelinde “Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz” kampanyası başlatılarak, 14 Temmuz 2017 günü cuma namazı öncesinde camilerde vaaz yerine bütün şehitlerin ruhlarına ithafen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” düzenlenecek ve okunan 100 bin hatm-i şerifin duası yapılacak.

Türkiye genelinde tüm camilerden dua okunacak…

Türkiye genelinde tüm camilerde okunacak duada, şu ifadelere yer verildi:

“Ya İlahi! 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yekvücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan bizleri muhafaza eyle. Yaşadığımız bu meş’um hadiseden ders alarak milletçe birbirimize kenetlenmemizi lütfeyle Allahım! Birbirimizin varlığını kendi varlığımız, hukukunu kendi hukukumuz sayabilmeyi bizlere bahşeyle Allahım! Fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı feraset ve basiretle davranmamızı ihsan eyle Allahım! Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri davalarına sahip çıkacak imanlı, ihlaslı, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi!”

14 Temmuz Cuma günü tüm camilerden hutbe okutulacak…

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 15 Temmuz konulu hutbe, 14 Temmuz Cuma günü tüm cami ve mescitlerde okutulacak. Öte yandan, tatil beldelerinde yer alan camilerde ve Arap nüfusun yoğun olduğu yerlerde hutbenin İngilizce ve Arapçası da irad edilecek.

Yaz Kur’an kurslarında “Şehitlerimizi Anma Özel Programı”…

15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü tüm yaz Kur’an kurslarında “Şehitlerimizi Anma Özel Programı” da gerçekleştirilecek.

90 bin camiden salâ okunacak…

15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece, saat 00.13’te Türkiye genelinde 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak salâlar okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

Mahya asma imkanı bulunan camilerde, “Şehitlerimize Rahmet Olsun, Birliğimiz Daim Olsun”, “Şehitlerimize Rahmet Olsun, Kardeşliğimiz Daim Olsun”, “Birliğimiz ve Kardeşliğimiz Daim Olsun” yazılı mahyalar asılacak.

15 Temmuz’u anlatan paneller düzenlenecek…

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, 14-21 Temmuz’da ziyaret edilerek, 14-28 Temmuz’da 81 il merkezinde “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” başlığıyla paneller düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “15temmuz.diyanet.gov.tr” web sayfası üzerinden ise personel bilgilendirilecek, sitedeki bilgi ve materyaller çalışma alanlarında kullanılacak.

15 Temmuz Özel Sergisi…

Öte yandan, Ahmed Hamdi Akseki Camii Sergi Salonunda, 12 Temmuz’da “15 Temmuz Özel Sergisi” düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, “Gazilerin Dilinden 15 Temmuz” adlı kitap yayımlanacak, 15 Temmuz özel belgeseli ve özel kısa filmler yayınlanacak.

Diyanet TV ve Diyanet Radyo, 15 Temmuz’da, tüm gün özel yayın yapacak, anma törenlerine canlı bağlanacak.

(Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER