15 TEMMUZ İHANETİNİN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

15 TEMMUZ İHANETİNİN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Giriş Tarihi: 02 Temmuz 2017 - 17:20

Son Güncelleme: 02 Temmuz 2017 - 17:29

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz 2017 Cumartesi günü AK Parti il başkanları toplantısına katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, il başkanları ile kadın ve gençlik kollarının başkanlarına hitaben bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmada önemle üzerinde durduğu konulardan biri de 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi idi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“15 TEMMUZ İHANETİNİN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

İki hafta sonra 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne ulaşılacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son birkaç yıldır pek çok büyük hadiseyi art arda yaşamasından dolayı tarihî önemdeki olayların bile sıradanlaşıp kanıksanması tehlikesiyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti ve “15 Temmuz’un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. O gece canları pahasına sokakları, meydanları doldurarak ülkelerine sahip çıkan milyonların, şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki vebalini hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Birileri hava meydanından kaçar gider, ama birileri de orada şahadete yürür; işte fark bu” ifadelerini kullandı.

Millete karşı sorumluluklarını ihmal etmeyeceklerini, hem ülkeyi büyütme, ileriye taşıma görevlerini yapacaklarını, hem de darbecilerden, teröristlerden, onları destekleyen iç ve dış güçlerden hesap sorma vazifesini yerine getireceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’lı teröristlerce evinin önünde şehit edilen AK Parti Lice İl Başkan Yardımcısı Orhan Mercan’a Allah’tan rahmet diledi ve halen güvenlik güçlerinin katilleri bulmak için hareket hâlinde olduğunu aktardı.

“15 TEMMUZ’U MİLLÎ GÜN OLARAK KUTLAYACAĞIZ”

Darbe girişiminin hemen ardından 15 Temmuz’un ‘Şehitler ve Demokrasi Günü’ ilan ederek o günü resmî tatil yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların ve bundan sonraki nesillerin 15 Temmuz’un manasını en iyi şekilde öğrenmesini sağlamak mecburiyetinde olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’u Türkiye’de bir daha kimsenin darbe teşebbüsünde bulunmamasını benzer bir ihaneti aklına dahi getirmemesini sağlamanın sembolü hâline dönüştüreceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Eski Türkiye’de darbe tatilleri resmî bayram ilan edilir, zoraki etkinliklerle millete darbeler ve darbeciler şirin gösterilmeye çalışılırdı. Bundan sonra 15 Temmuz’u milletimizin istiklalinin ve istikbalinin, bayrağımızın, ezanlarımızın, demokrasimizin kurtuluş tarihini, şehitlerimizi ve gazilerimizi anma vesilesi bir millî gün olarak kutlayacağız. Teşkilatlarımızdan 15 Temmuz’u anma etkinliklerine sahip çıkmalarını, yoğun ve samimi katılım göstermelerini özellikle bekliyorum. Biz de darbe girişimi gecesi bombalanan Meclis’te, tankların ölüm saçtığı eski Boğaziçi, şimdiki 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yapılan programlara ve çeşitli toplantılara katılarak vazifemizi ifa edeceğiz.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER