15 TEMMUZUN YIL DÖNÜMÜ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

23 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

15 TEMMUZUN YIL DÖNÜMÜ

Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2017 - 21:14

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2017 - 21:14

MURAT İPEK’İN KÖŞE YAZISI

İki gün sonra 15 Temmuzun yıl dönümüne erişmiş olacağız.

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz 2016 Cuma günü akşam saatlerinde başlayan darbe teşebbüsü Baş Komutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve aziz Türk milletinin azmi, cesareti, kahramanlığı ile gerçekleşmesine fırsat verilmeden önlenmişti.

Türk tarihi ta Selçuklu devletinden bu zamana kadar birçok darbe ve teşebbüsü ile karşı karşıya kalmıştır. Hiç şüphesiz 15 Temmuz darbe girişimi bu tarih içerisinde en büyük öneme sahip olmuştur.

Hiçbir darbe girişiminde halkın vergisiyle alınan silahlar, halkın kendisine doğrultulmamış halkın tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle ellerinde Türk bayrağı, dillerine tekbir sesleri olan 250 vatan evladı katledilerek şehit edilmemiş, 2 bin 193 insanımız da gazi olmamıştı. Bu yönüyle 15 Temmuz gerek ülkemizde, gerekse dünya tarihinde eşine rastlanılamayacak derece önemlidir.

Akılları kirada, ipleri “puştun” elinde olan bir grup robotlaşmış hainler, hiç gözlerini kırpmadan korumakla yükümlü ve görevli oldukları insanları kendi elleriyle ölüme göndermişti. Dış planlı ve destekli bu hain girişim neyse ki aziz milletin kahramanlıkları sayesinde engellendi.

Türk tarihimizde kahramanlıklar ve kahramanlar çok olmakla birlikte 15 Temmuz kahramanlarının yeri ve önemi hep ayrı olacaktır. Darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer HALİSDEMİR’i ve 249 şehidimizi unutmayacağız. Vatanı, bayrağı, ezanı ve dini uğruna kolunu bacağını kaybeden 2 bin 193 gazimizi unutturmayacağız.

Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tüm yurtta 15 Temmuz etkinlikleri başlamış ve devam etmektedir. Halkımızı 15 Temmuz 2016 da olduğu gibi şehirlerin meydanlarına çağırıyorum. Bizler de meydanlarda yerimizi alıyor olacağız. Şehitlerimi yâd edip gazilerimizi hatırlayıp milli birlik ve beraberlik ruhunu diri tutacağız.

Pensilvanya papazı başta olmak üzere darbe teşebbüsü içerisinde kıyısından köşesinden de olsa yer alanlara lanet ederken; 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömür diliyorum.

Hoşcakalın.

image_print

HABERLER