YENİ BAŞKAN YUNUS EMRE DURMUŞ YÖNETİMİNİ BELİRLİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

YENİ BAŞKAN YUNUS EMRE DURMUŞ YÖNETİMİNİ BELİRLİYOR

Giriş Tarihi: 22 Temmuz 2019 - 14:10

Son Güncelleme: 22 Temmuz 2019 - 14:10

GÜMÜŞKOZA GAZETESİ’NİN HABERİ

21 Temmuz 2019 Pazar günü Gümüşhanespor’da gerçekleşen olağanüstü kongrede Mutlu Gürler’in adaylıktan çekilmesi üzerine seçime tek liste giren Yunus Emre Durmuş kırımızı beyazlı ekibin yeni başkanı oldu.

Temsilcimizin, Tekke Köyü tesislerinde gerçekleşen olağan üstü kongre sonucuna seçimi tek liste giren Yunus Emre Durmuş, kırmız beyazlı ekibin yeni başkanı oldu.

Kongre öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren temsilcimizin eski as başkanı Rıza Karamanlı, kurban Karagöz’ün ocak ayında sağlık sebeplerinden dolayı istifa ettiğini hatırlatarak, yönetim kurulu olarak tüm olumsuzluklara rağmen kulübü sezon sonuna kadar götürmeye çalıştıklarını söyledi.

‘Elimizden Geleni Yaptık’

Karamanlı, “İkinci başkan ve yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En azından kulübü boşta bırakmadılar. Dolayısıyla bu zaman zarfında bir olağan kongre daha yaptık. Aday çıkmayınca kulübümüz boşlukta kadı. Gümüşhane’de hiç kimse bu kulübü sahipsiz bırakmayacaktır. Şimdi transfer dönemi de başladı. Sezonun açılmasına 45 günlük bir zaman kaldı. Artık daha geç kalmadan bu işi sonuçlandırmak istiyoruz. Seçilecek yeni başkan teknik ekibi ve kadrosunun oluşturup takımı lige ve kampa hazırlamalıdır” dedi.

‘Bütünlük Sağlanmalı’

Kulüp başkan adaylarından Mutlu Gürler ise, kırmızı beyazlı ekibini son beş yıldır önemli başarılara imza attığına değinerek, “3 yıl üst üste kulüple yatım kalktığımız bir dönemi geride bıraktık. Biz zor coğrafyanın insanlarıyız. Bu yüzden bir yola çıktığımızda başarmaktan başka çaremiz yok. Gümüşhanespor bir kurumsal yapıya kavuşup, Gümüşhane ile bir bütünlük sağlayamadıkça Gümüşhanespor’un bugün yaşadığı başarılardan daha fazlasını yaşaması beklenemez. Zor bir dönemde bu göreve talip olduk. Bizden önceki arkadaşlarımızın hiç birinin kötü niyetli olduğuna inanmıyorum. Herkesin kendince gözlemleri vardır, tespitleri vardır. Bazı meselelerin aile içinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Burası kocaman bir aile. Bir bütünlük içerisinde olursak bu kulübün çözemeyeceği bir sorunu olmayacaktır” dedi.

‘Amacımız Süreci Hızlandırmaktı’

Kulübün diğer adayı İhsan Faruk Kaya ise, “Taraftar gruplarının desteğini olarak başkanlık yarışına çıktım. Amacımız kongre sürecinin hızlanması ve bir anca kulübün başkanının belirlenerek sezona yetişmesidir. İki ciddi adayın tek liste çıkmasını isterdik. Ben taraftarlar adına konuşmak istiyorum.  İki adayımıza da taleplerimizi ilettik. Kulüple taraftarlar arasında muazzam bir kopukluk var.  Adaylıktan çekilmemin nedeni süreci hızlandırıp kulüp başkanının hızlı bir şekilde seçilmesidir. İnanıyorum ki iki değerli adayında kaybedeni kazanana destek verecektir. Kazanan yine Gümüşhanespor olacaktır” diye konuştu.

‘Belediye Takımının Arkasındadır’

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in il dışında olması sebebiyle kongreye katılan Hakkı gündüz de, belediye  olarak kırmızı beyazlı ekibe sonsuz destek verdiklerini belirterek, “Temennimiz kulübün kurumsal bir yapıya dönüşmesidir. Bunu başarabilirsek halkımızın özlem duyduğu bir üst lige çıkma hayalinin inanıyorum ki gerçekleştireceğiz. Kurumsal yapı tamamlanmadan geçici heyecanlarla bu hedefi yakalamamız söz konusu değildir. Kulübümüze seçilerek başkan olacak arkadaşımıza bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyorum. Biz her zaman kulübün bir üyesi gibi sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi

‘Alt Yapımız Hazır, Çalışmalara Başlıyoruz’

Gümüşhanespor kulübünü yeni başkanı Emre Durmuş ise, 30 Haziran tarihinde kulüp başkan adaylığını açıkladığını ve gerekli alt yapı çalışmalarını belirterek, “Açıklamamızın ardandan ciddi ve profesyonel bir şekilde teknik ekip ve futbolcularla görüşmeler yaptık. Şuan altyapıda hazır olduğumuzu kamuoyuna bildirmek isterim. Önceki dönemde görev almış tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim ortak paydamız Gümüşhanespor’dur. Biz gerekli alt yapılarımızı sağladık” diye konuştu.

 Başkan Durmuş, “Futbol kulübümüzün kurumsallığı kazanması, Profesyonel bir hale gelmesi ve daha sonra üst liglere çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağımız için söz veriyorum. Gümüşhanespor için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Profesyonel bir yönetim kadrosu ile hızlı bir şekilde transfer yasağını aşım önümüze bakmak istiyoruz. Bunda da şehrimizin kanaat önderlerimizin ve tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Yönetim kurulu  önümüzdeki günlerde belli olacak.

AKTİF KAYNAK LİNKİ:

http://gumuskoza.com.tr/haber-baskan-emre-durmus-27878.html

image_print

HABERLER