DOĞALGAZ NİMETİ, TÜRK MİLLETİ’NE ALLAH’IN AYASOFYA İKRAMIDIR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DOĞALGAZ NİMETİ, TÜRK MİLLETİ’NE ALLAH’IN AYASOFYA İKRAMIDIR

Giriş Tarihi: 22 Ağustos 2020 - 6:10

Son Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 20:03

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos 2020 Cuma günü İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi hakkında basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında bugün ülke bakımından tarihî öneme sahip bir müjdeyi paylaşmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, “Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu’ndaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu operasyonu tamamen millî imkânlarla gerçekleştirdik. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız. Şimdi hedefi veriyorum. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Böylece bunca yıl sabırla âdeta ilmik ilmik dokuyarak yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış oluyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM / HASAN PİR

“Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)’in İstanbul  müjdesine ve duasına mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin fethin sembolü olarak camiye çevirdiği Ayasofya’nın 86 yıllık  esaretinin sona ermesi sonrası milletçe çok büyük nimetlere ve  inkişaflara mazhar olacağımız müjdesi kalp gözü açık maneviyat büyükleri tarafından 86 yıl boyunca sürekli söylenen çok önemli mesajlardı.

Ve nihayet, 10 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile ve akabinde 24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınan Cuma namazı ile resmen Ayasofya yeniden camiye çevrilince, maneviyat sultanlarının himmet ve dualarının meyveleri de bu kahraman millete dönmeye başladı.

Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin manevi mirası Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesine bir ikram olarak Allah (c.c.) doğalgaz nimetini bu millete yine “FATİH” adını taşıyan bir sondaj gemimizle çok önemli bir “atâ” ve bir “ikram” olarak nasip etmiştir.

Kudreti sonsuz Rabbimizden isteğimiz; İslâm’ın istikametli son ordusu olan ve bin yıldır İslâm’ın bayraktarlığını yapan Türk Milleti’ne daha çok maddi ve manevi nimetler bahşetmesidir.

Bu güzel mazhariyetin gerçekleşmesine vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını tebrik ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bulunan doğalgaz nimeti ülkemize hayırlı olsun.”

image_print

HABERLER