Vali Tanrısever, 15 Temmuz 2016 FETÖ İhanetini Kınadı   - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever, 15 Temmuz 2016 FETÖ İhanetini Kınadı  

Giriş Tarihi: 02 Temmuz 2024 - 17:16

Son Güncelleme: 02 Temmuz 2024 - 17:16

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, anayasal düzen ile milli birlik ve beraberliği hedef alan 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınayarak “Ülkemizin topyekûn refahına ve huzuruna kasteden bir kalkışmanın, asla tekrar etmemesi için o gün olduğu gibi bugün de devletimizin tüm birimleri ile milletçe dimdik ayaktayız. Darbe girişimine engel olurken şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği basın açıklamalarından Temmuz ayı basın açıklamasını bugün Gümüşhane Valiliği’nde yaptı.

Vali Tanrısever’in valiliğin resmi youtube kanalından canlı olarak da yayımlanan basın açıklamasında Gümüşhane Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral ile Gümüşhane İl Emniyet Müdür Vekili Metin Aygün de hazır bulundu.

“Devletimizin tüm birimleri ile milletçe dimdik ayaktayız”

Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda haziran ayının güvenlik istatistiklerini bir önceki yılın aynı dönemine göre kıyaslayarak paylaşan Vali Tanrısever, anayasal düzen ile milli birlik ve beraberliği hedef alan 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimini bir kez daha nefretle kınayarak “Ülkemizin topyekûn refahına ve huzuruna kasteden bir kalkışmanın, asla tekrar etmemesi için o gün olduğu gibi bugün de devletimizin tüm birimleri ile milletçe dimdik ayaktayız. Darbe girişimine engel olurken şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz”

Terör, göçmen kaçakçılığı, narkotik ve organize suçlar, kaçakçılık, asayiş konuları, siber ve trafik olmak üzere 7 başlıkta Gümüşhane’nin haziran ayı güvenlik istatistiklerini paylaşan Vali Tanrısever, terörle mücadeleye yönelik operasyon sayısının 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde yüzde 39, haziran ayında yüzde 31 oranında artırarak tüm terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilecek operasyonlarla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

“19 düzensiz göçmen yakalanarak Geri Gönderme Merkezlerine sevk edildi”

Gümüşhane’nin göçmen kaçakçılığı rotasında bulunmamasına karşın göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon sayılarını, yakalanan, tutuklanan organizatör miktarını yüzde 100’ün üzerinde arttırdıklarını ifade eden Vali Tanrısever, “Gerçekleştirilen 19 operasyonda, gözaltına alınan 6 organizatör tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 19 düzensiz göçmen hakkında işlem yapılarak Geri Gönderme Merkezlerine sevkleri sağlanmıştır” dedi.

“Toplam 75 uyuşturucu operasyonda 19 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir”

Uyuşturucunun arzıyla mücadelelerinin de artarak devam ettiğini vurgulayan Vali Tanrısever, “Bununla birlikte talebin azaltılmasına yönelik tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Biz uyuşturucuyu gençlerimizin ve bütün vatandaşımızın hayatından uzak tutmak için olağanüstü gayret gösteriyoruz. İlimize gelen uyuşturucu rotalarındaki kontrollerimizi arttırdık. Buna bağlı olarak uyuşturucunun arzına yönelik operasyon sayılarımızda da gözle görülür bir artış meydana gelmiştir. Operasyon sayısı bir önceki altı aylık döneme göre yüzde 34, aylık dönemde ise yüzde 33 artmış, gerçekleştirilen toplam 75 operasyonda 19 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Operasyonlarda yakalanan bonzai ve metamfetamin miktarındaki artış dikkat çekicidir. Ayrıca talebin azaltılmasına yönelik bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine tüm birimlerimiz ile birlikte koordineli olarak devam edilmektedir” diye konuştu.

“Kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçların azaltılmasına ve aydınlatılmasına yönelik, ciddi gayret sarf ediyoruz”

Her türlü kaçakçılık faaliyetlerine yönelik icra edilen operasyon sayısını 2 kattan fazla arttırdıklarını, 61 operasyonda çeşitli miktarda tabanca, av tüfeği, kaçak sigara ve tütün, makaron ele geçirildiğini belirten Vali Tanrısever, “Bütün vatandaşlarımızın kendisini huzur ve güvende hissetmesi tek amacımızdır. Bu kapsamda, kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçların azaltılmasına ve aydınlatılmasına yönelik, ciddi gayret sarf ediyoruz. 2024 yılı ilk 6 aylık dönemde, Kişilere Karşı İşlenen Suçların aydınlatma oranı yüzde 93, Mal Varlığına Karşı İşlenen Suçların aydınlatma oranı ise yüzde 76’dır” ifadelerini kullandı.

“Eğlencenize kurşun sıkmayın!”

Gümüşhane’de yaz mevsiminde yaylalarda, yerli ve yabancı turistlerin de katılımı ile festival ve şenliklerin düzenlendiğini ve bu dönemde kentteki nüfus hareketliliğinin arttığını hatırlatan Vali Tanrısever, “Devletimizin temel görevlerinden biri de vatandaşlarımızın yaşam hakkını savunmak, bulunduğu her ortamda huzur içinde olmalarını sağlamaktır. Gümüşhane genelinde gerçekleştirilecek; düğün, uğurlama ve yayla şenlikleri gibi etkinlikler öncesi ve sonrasında, bireysel kutlama amaçlı ateşli silahlar ile havaya ateş açılmaması yönünde tüm vatandaşlarımızdan duyarlı davranmasını ve bu hususta kolluk birimlerimize ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getirmelerini temenni ediyorum. Eğlencenize kurşun sıkmayın!” dedi.

“KADES uygulamasını indiren vatandaş sayımız 7 bin 679’a ulaşmıştır”

Gümüşhane’de telefonlarına KADES uygulamasını indiren vatandaş sayısının 7 bin 679’a yükseldiğini ifade eden Vali Tanrısever, “6284 sayılı Kanun kapsamında ailenin bütünlüğünün korunması, kadına yönelik şiddet ve çocuklarımıza yönelik işlenen her türlü suçu önemsiyoruz. Bu kapsamda; tepki süremizi kısaltmaya yönelik hizmet içi eğitimlerimiz devam ederken, aynı zamanda toplumsal farkındalık oluşturmak maksadıyla, bilgilendirme faaliyetlerimizi icra ediyoruz. Tüm kurumlarımız, iş birliği ve koordinasyon içerisinde en ücra köşedeki vatandaşlarımıza ulaşmak suretiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmalar sonrasında, telefonlarına KADES uygulamasını indiren vatandaş sayımız 7 bin 679’a ulaşmıştır. 6 aylık dönem içerisinde her ne kadar olay sayımız yüzde 9 artsa da ihbarların, müessif bir olay vukuu bulmadan alınması ve hayatını kaybeden vatandaşımızın bulunmaması memnuniyet vericidir” diye konuştu.

“Terör örgütlerinin propagandasını yapan 1.432 hesap kapatılmıştır”

Ülke çapında gerçekleştirilen SİBERGÖZ ve münferit operasyonlar sonucunda terör örgütleri ile siber alanda da güçlü mücadeleye devam ettiklerini vurgulayan Vali Tanrısever, “Bu kapsamda siber alanda terör örgütlerinin propagandasını yapan 1.432 hesap kapatılmış ve 29 şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır. Ayrıca bilişim suçlarına yönelik 3, yasa dışı bahis suçuna yönelik 6 operasyon gerçekleştirilmiş, bu operasyonlarda 10 şahıs gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

“Trafik kazası kaynaklı ölümlerin azaltılmasına yönelik eğitim, denetim ve kontrol faaliyetlerini sürdürüyoruz”

Geçmiş dönemlerde olduğu gibi trafik kazalarının ve trafik kazası kaynaklı ölümlerin azaltılmasına yönelik eğitim, denetim ve kontrol faaliyetlerini gece gündüz her türlü hava ve yol koşullarında arttırarak sürdürdüklerini dile getiren Vali Tanrısever, “Bu kapsamda, bölgemizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı bir önceki yılın altı aylık dönemine göre yüzde 7 artmıştır. 2024 yılı Kurban Bayramı döneminde alınan etkili önlemler neticesinde, geçmiş yıllardaki 9 günlük bayram tatillerine göre trafik kazaları yüzde 21 azaltılmıştır. Kazaların büyük bir kısmı aracın hızını görüş, yol, hava ve trafik şartlarına uydurmama sonucu ve seyir halinde iken dikkatsiz ve tedbirsiz (telefonla meşgul olma vb.) davranarak yoldan çıkma, dönemeçlere uygun hızla girmeme şeklinde, sürücü kaynaklı hatalar ile gerçekleşmiştir. Yaz mevsiminin başlaması nedeniyle; gurbetteki vatandaşlarımızın ilimize gelmesi, yaylalara çıkması ve turizm kaynaklı olarak trafik yoğunluğunun artacağı değerlendirildiğinden, trafik kontrol ve denetimlerimize daha da ağırlık verilecektir” dedi.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 02.07.2024

image_print

HABERLER