Gümüşhane Belediye Başkanı Başer İlk Basın Toplantısını Yaptı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Başkanı Başer İlk Basın Toplantısını Yaptı

Giriş Tarihi: 04 Temmuz 2024 - 5:49

Son Güncelleme: 04 Temmuz 2024 - 6:12

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, ilk basın toplantısında önceki dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen hakkında ağır ithamlarda bulundu.

Belediye Başkanı Başer’in 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü Sema Doğan Yaşam Alanı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Mazman, Muzaffer Pezük ve Necati Yılmaz’ın yanı sıra Gümüşhane Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Köprülü, GÜMSAŞ Genel Müdür Gürhan Yılmaz, Temizlik İşleri Müdürü Murat Beşiroğlu, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Gümüşhane Belediyesi’nin güncel gerçek borcunun 1 Milyar 805 Milyon Lira olduğunu söyleyen ve Basın toplantısına dosya ve belgelerle gelen Başkan Başer, 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında yaşanan itiraz sürecini ve bu süreçte yaşananları anlattı.

Başkan Vedat Soner Başer, seçimlerden sonra geçen üç aylık süre içinde Gümüşhane Belediyesi’nin  ve GÜMSAŞ şirketinin önceki döneminde yapılan tüm harcamalarını tek tek incelediklerini ve belgelediklerini belirterek gördükleri yolsuzlukları  yargıya taşıyacaklarını, ayrıca hazırladıkları dosyaları hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem de AK Parti Genel Merkezi’ne intikal ettireceklerini ifade ederek şunları söyledi: “Öyle hortumları kendine çevirip rantı götüreceksin, bir de AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na, Cumhurbaşkanı’na sığınmaya kalkacaksın. AK Partili hiçbir temiz yönetici bunlara izin vermez. Sayın milletvekilini de tanıyorum, İl Başkanını da tanıyorum, onların vicdanlarında bunlar yer bulmaz. Zaten AK Partiden hariç, kendi oluşturduğu bir yapı ile bunları yaptı. AK Partinin de bunlardan haberi yok. Biz hazırladığımız bu dosyayı hem AK Parti Genel Merkezi’ne hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Millet tırnaklarıyla geliyor, sizin öyle sırça köşklerde yaşama devriniz bitti. Bu milletin sırtından ineceksiniz. Hem kendisi hem de yandaşları. Bu milletin bir kuruşuna dahi artık el uzatamayacaksınız”

Önceki Dönem Belediye Başkanı Ercan Çimen’in daha önce yaptığı basın toplantısında söylediklerine de atıfta bulunan Başkan Başer şöyle dedi:  “Ercan Çimen vay efendim siz belediyeye nasıl mazot veriyorsunuz diye Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’i eleştiriyor. Zihniyete bakın. Şunu demek istiyor; çöp toplanamasın, su akıtılmasın, cenazeler gidemesin, yangın olsa itfaiye müdahale edemesin, otobüsler çalışamasın. Bunu hayal edip dillendirecek kadar gözü kapanmış. Böyle hırslarla hareket ediyor, böyle siyasetçi olabilir mi? Bırakın siyasetçiyi böyle Gümüşhaneli de olmaz”

Gerçek Gümüşhanelilerin bir çivi çakandan Allah razı olsun dediğine dikkat çeken Başer, “Cumhuriyet caddesini devletimiz yaptı biz alkışlamadık mı? Devletimizin belediyemize bir sürü destekleri, yardımları oldu. Kayıtlarda vardır, ilk seçim gezimi sanayimize yapıp DOKA tarafından gerçekleştirilen altyapı için Allah razı olsun dedik. Ancak bunlardaki zihniyet biz kazanalım da Gümüşhane batsın zihniyeti. Eğer kaybediyorlarsa Gümüşhane varmış yokmuş umurlarında değil. Bu durum vatandaşımızın gözünden kaçmıyor” şeklinde konuştu.

Kendi döneminde Gümüşhane Belediyesi’nin kurumsal yapısının şeffaf ve kanunların gereği olan bir anlayışla çalışacağını belirten Başkan Başer, “Belediye’nin tüm ihale ve alımları tek bir birim tarafından yapılacak, tek bir iğnenin bile alımı ve kullanımı kayıt altında olacaktır. Keyfilik dönemi sona ermiştir” dedi.

Basın toplantısı, Başkan Başer’in gazetecilerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi.

image_print

HABERLER