Gümüşhane Belediyesi’nden Su ve Kanalizasyon Alt Yapı Temizlik ve Yenileme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediyesi’nden Su ve Kanalizasyon Alt Yapı Temizlik ve Yenileme Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Giriş Tarihi: 19 Temmuz 2024 - 16:25

Son Güncelleme: 19 Temmuz 2024 - 16:26

Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık on gündür ilimizde yaşanan aşırı yağmur ve su baskınları sonucunda meydana gelen geri su basmaları ve taşmaları nedeniyle oluşan sorunları gidermek amacıyla şehrin belirli bölgelerindeki kanalizasyon hatlarına yönelik temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından; kanalizasyon şebeke, yağmur suyu şebeke hatları, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden temin edilen Vaktor isimli araç ile temizlenerek sorunlar ortadan kaldırılıyor.

Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün çalışma programı dahilinde, şehrin belirli noktalarındaki kanalizasyon hatları, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ait araç ile temizlenerek, şehrin alt yapısı sağlıklı hale getirilerek, olası yaşanacak su taşkınları öncesi tedbirler alınmış olunuyor.

İleriye dönük herhangi bir sorunun yaşanmaması, özellikle de yağışlı havalarda su birikintilerinin oluşmaması adına yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle mevcut kanalizasyon hattımız maalesef yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, bazı kotu düşük olan iş yerlerinde su basmaları yaşanmaktadır. Buna sebep, bazı bacalardan kanalizasyon hattına tahliye hatları yapıyoruz. Mevcutta 200’lük bir tahliye hattımız bulunmakta olup, ileride herhangi bir rahatsızlık yaşamamak için ilaveten bir tane daha hat döşüyoruz. Döşeyeceğimiz hatla birlikte toplamda 600’lük bir tahliye hattımız olacak. Yeni hattımızı döşedikten sonra Cumhuriyet Caddesindeki bir kısmın su basma sorununu büyük oranda çözmüş olacağız. Buna ilaveten, yapacağımız ekstra birkaç bağlantı ile beraber su basma sorunlarını genel anlamda çözmüş olacağız. Şehrimizin ana hattı, Fuadiye Caddesinden, Atatürk Caddesine gelip, Cumhuriyet Caddesi’nden aşağıya devam etmekte. Bu hattın yoğunluğunu azaltmak için Gümüş Otel’in yanındaki Harşit Sokaktan hattımızı bölüp dere yatağındaki yeni kanalizasyon hattımıza aktaracağız. Böylece Cumhuriyet Caddesine gelen su yoğunluğunu yarı yarıya azalacağından, caddede herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını umut ediyoruz. Tüm bunların yanısıra, 50 metre uzunluğunda bir yağmur gideri hattı da planlıyoruz. Mevcutta ekstra bir mazgalımız var. Yağmur gideri hattı, bu mazgalla birlikte genişletip, ızgaralar büyütülerek ekstra bir 300’lük hat döşeyeceğiz. Gümüşhane Belediyesi olarak düşüncemiz temizlenen hatlar ile birlikte atık su ve yağmur suyunun düzenli akışı sağlanarak, çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan olumsuzlukları ortadan kaldırmaktır. Bu anlamda, altyapı ve çevre temizliğine verdiğimiz önemi bundan sonraki süreçte de büyük bir titizlikle devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 19.07.2024

image_print

HABERLER