Gümüşhane’de Tarihi Süleymaniye Camii'ne “İmam Evi” Yaptıracak  Hayırsever Vatandaş Aranıyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

22 Temmuz 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de Tarihi Süleymaniye Camii’ne “İmam Evi” Yaptıracak  Hayırsever Vatandaş Aranıyor

Giriş Tarihi: 22 Temmuz 2024 - 21:28

Son Güncelleme: 22 Temmuz 2024 - 21:28

Gümüşhane’nin tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan ve 1520-1566 tarihleri arasında Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan Süleymaniye Camii Gümüşhane’de çok önemli bir görev yapıyor.

Şehir merkezinden 5 Km uzakta yer alan tarihi cami, son yıllarda Süleymaniye Mahallesi’ni gezmek için gelen yerli ve yabancı turistlerin de en çok ziyaret ettiği mekanların başında yer alıyor.

CAMİ GÖREVLİLERİ BÜYÜK ZORLUK YAŞIYOR

Cami görevlileri caminin şehre uzak olması nedeniyle göreve geliş gidişlerinde büyük zorluklar yaşıyor. Görevliler, Süleymaniye Camii’nin bir imam evi (lojmanı) olmadığı için sürekli olarak mahallede ikamet edemiyorlar. Bu nedenle de vakit namazları dışında zaman zaman caminin kapısı kilitli kalabiliyor. Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler caminin kapalı olduğu saatlerde bu güzel mekânı gezemeden geri dönebiliyorlar.

Tarihi caminin bahçesinde yer alan sosyal ihtiyaç mekanlarının olduğu bölgeye bir imam evi yapılması gerektiğini belirten Süleymaniye Mahallesi sakinleri bu konuda yetkilileri ve hayırseverleri göreve davet ettiler.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI YAPTI

Mahalle sakinlerinden İş adamı Kenan Okumuş, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Ben doğma büyüme Süleymaniye Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Burası benim ata, baba mahallem. Bu mahalle bugün artık Gümüşhane’nin misafir ağırlama yeri oldu. Bu bizi çok mutlu ediyor. Her gün belki bin kişi bu mahalleyi ziyaret edip, tarihi mekânları geziyor. Tarihi mekânlar içinde de en önemlisi Kanuni Sultan Süleyman döneminden kalma Tarihi Camimizdir. Bu camimizde günde beş vakit namaz kılınıyor. Görevli imamımız var. Ama, İmamın kalacağı ev yok. Onun için imamlarımızın ihtiyacını giderecek bir imam evi yapılması gerekir. Devletimizin tasarruf tedbirleri olduğunu biliyoruz. Onun için bu çok önemli işi hayırseverlerimizin yapmasını bekliyoruz. Unutulmasın ki, bu camimize imam evi yaptıracak olan hayırsever vatandaşımızın adı Kanuni Sultan Süleyman’la birlikte anılacaktır. Bu nedenle; Gümüşhaneli veya Gümüşhane dışından olan hayırsever vatandaşlarımızı  bu tarihi camiye bir imam evi yapmaya davet ediyoruz.”

image_print

HABERLER