Gümüşhane Üniversitesi Yüksek Tercih Oranı İle Dikkat Çekti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi Yüksek Tercih Oranı İle Dikkat Çekti

Giriş Tarihi: 13 Ağustos 2024 - 18:05

Son Güncelleme: 13 Ağustos 2024 - 18:08

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile, Gümüşhane Üniversitesi’ne yerleşen öğrenci sayıları da belli oldu.

ÖSYM tarafından 13 Ağustos 2024 tarihinde açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre Gümüşhane Üniversitesi yüksek tercih oranlarıyla dikkat çekti.

Gümüşhane Üniversitesi, geçen yıl 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılan 5605 kontenjana 5722 öğrencinin yerleştirilmesiyle rekor kırmıştı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için tercihlerin açıklanmasıyla birlikte Gümüşhane Üniversitesi’nde Lisans ve Ön lisans için açılan 4382 kontenjana 4441 öğrencinin yerleştiği ve yerleşme oranının %101,3 olduğu görüldü.

Açıklanan verilere göre Gümüşhane Üniversitesi’ne lisans düzeyinde 1542 kontenjana 1520 öğrenci, Ön lisans düzeyinde ise 2840 kontenjana 2921 öğrenci yerleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi’nin artan kalitesinin yüksek oranda tercih edilmesine sebep olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bu yıl açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize olan yoğun ilginin, eğitim kalitemizin ve öğrenci memnuniyetimizin bir yansıması olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda elde ettiğimiz başarılar ve yenilikçi eğitim yaklaşımlarımız, aday öğrencilerimizin tercihlerinde önemli bir rol oynamış durumda. Üniversitemizin kontenjanlarının üzerinde bir doluluk oranına ulaşmış olmamız, hem akademik kadromuzun hem de idari personelimizin özverili çalışmasının bir sonucudur. Bu yüksek tercih oranları, Gümüşhane Üniversitesi’nin yükseköğretimdeki yerini ve önemini pekiştirmektedir. Özellikle ilçelerimizdeki meslek yüksekokullarımızın kontenjanlarının üzerinde bir yerleşme oranlarına sahip olması buradaki programların başarısı ve akademik-idari personelimizin gayretleri neticesinde olmuştur. 2024 Ağustos ayı itibariyle mevcut 18 bin 711 öğrencimiz ile gelecek 4 bin 441 yeni öğrencimizle bu yıl Üniversitemizin toplam öğrenci sayısının 23 bini aşacağını ümit ediyoruz.

Ülkemizin en genç üniversitelerinden biri olan Gümüşhane Üniversitemiz hem büyümeye hem de hedeflerini büyütmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde de bu başarıyı sürdürebilmek adına çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Gümüşhane Üniversitesi ailemize yeni katılacak öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek kendilerini ve ailelerini tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, öğrencilerimize başarılar diliyor, bizimle bu başarıyı paylaşan tüm öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.”

image_print

HABERLER