Vali Tanrısever, Şiran OSB’nin kuruluş süreci için net konuştu: “Burada Siyaset İstemiyoruz!..” - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Vali Tanrısever, Şiran OSB’nin kuruluş süreci için net konuştu: “Burada Siyaset İstemiyoruz!..”

Giriş Tarihi: 15 Ağustos 2024 - 23:35

Son Güncelleme: 15 Ağustos 2024 - 23:54

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yapılan toplantının ardından konuşan Vali Alper Tanrısever, “Burada siyaset istemiyoruz… Burada bireysel çıkar olmayacak… Şiran’a en yakın zamanda bir OSB kazandırmak istiyoruz” dedi.

Şiran Kaymakamlığı toplantı salonunda Vali Alper Tanrısever başkanlığında bugün geniş katılımlı Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Mehmet Alperen Başkapan, Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, İl Genel Meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilk olarak yapımı planlanan Çamoluk Kavşağındaki alanla ilgili sunum gerçekleştirildi.

Bu alanla ilgili avantaj ve dezavantajların masaya yatırıldığı toplantıda Şiran OSB’nin bağımsız bir OSB olması kararı verilirken, Vali Tanrısever bu konuda kaybedecek zaman olmadığını belirterek 15 Eylül’e kadar ön taleplerin toplanıp gerekli çalışmaların tamamlanmasını istedi.

Şiran OSB için tüm kesimlerin desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Tanrısever, kuruluş aşamasında sekreteryanın Kaymakamlık tarafından yürütüleceğini belirtti.

Şiran’da yapılacak OSB için nerenin daha uygun olacağına hep beraber karar vermek için bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Vali Tanrısever, “OSB’nin sağlam temellerle en doğru yerde yaparak ilimizin, ilçemizin ekonomisine en fazla katkıyı nasıl sağlarız düşüncesindeyiz. Kelkit ve Şiran coğrafi şartları itibariyle avantajlı konumda. Hem Kelkit’e hem Şiran’a yapılacak OSB’ler ilimize, ülkemize çok faydalı olacaktır” dedi.

Tüm detayların konuşularak görev dağılımının yapıldığı toplantının ardından Vali Tanrısever ve beraberindeki heyet OSB yapılması planlanan Çamoluk kavşağındaki 1,4 milyon metrekarelik alanda incelemelerde bulundu.

“Burada siyaset istemiyoruz. Burada bireysel çıkar olmayacak”

İncelemelerin ardından yaptığı açıklamada en büyük avantajlarının Şiran’ın tüm kesimlerinin bu konudaki azmi ve kararlılığı olduğunu ifade eden Vali Tanrısever, “Şiran bu konuda çok azimli gördüm. İstiyorsunuz. İnşallah bizlerin de desteğiyle el ele vererek Şiran’a en yakın zamanda organize sanayi bölgesini kazandırmak istiyoruz. Yapacaklarımız belli. Detaylı olarak hepimizde bir görev dağılımımız var. En büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve bu konudaki azmimiz. Mevzu bahis Şiran. Burada siyaset istemiyoruz. Burada bireysel çıkar olmayacak. Sadece ve sadece Şiran Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına konsantre olacağız” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 15.08.2024

image_print

HABERLER