Ömer Cebeci’ye Haydar Yılmaz ve İrfan Bayram’dan Ortak Cevap - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Ömer Cebeci’ye Haydar Yılmaz ve İrfan Bayram’dan Ortak Cevap

Giriş Tarihi: 20 Ağustos 2024 - 18:21

Son Güncelleme: 20 Ağustos 2024 - 18:28

Giresun’un Tirebolu ilçesinin İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci’nin, sosyal medya hesabından Gümüşhane’nin bazı köylerine yönelik yaptığı hizmet eleştirileri ve referandum çağrısı Gümüşhane İl Genel Meclisi’nde sert tepkiyle karşılandı.

Giresun’un Tirebolu ilçesi İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci’ye Gümüşhane Kürtün İl Genel Meclis Üyeleri Haydar Yılmaz ve İrfan Bayram bugün ortak yazılı bir açıklama ile cevap verdiler.

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin sosyal medya hesabından da yayımlanan yazılı açıklama şöyledir:

***

Basına ve kamuoyuna;

“Giresun Tirebolu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci’nin Gümüşhane ili Kürtün ilçemizin köylerine yaptığımız hizmetlere yönelik haksız iddialarına karşı aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruriyeti hasıl olmuştur.

Bilinmesini isteriz ki; Gümüşhane İl Genel Meclisi olarak ilimizin her köşesindeki sorunları çözmek ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak adına gereken adımları atmaktan asla geri durmuyoruz.

Ancak, Cebeci’nin Gümüşhane Valiliği ve İl Genel Meclis Başkanlığı’na yönelik eleştirilerinde bazı yanlış anlaşılmalar ve eksik bilgiler bulunmaktadır. Öncelikle, söz konusu yolların durumu ve yapılan yatırımlar, ilimizin bütçe ve kaynakları doğrultusunda sürekli olarak gözden geçirilmektedir. Gelevera Vadisi’nde bulunan Aktaş, Gelevera, Karadere, Tilkicek ve Beytarla yollarının bakımı ve iyileştirilmesiyle ilgili planlamalarımız, belirlenen takvim doğrultusunda devam etmektedir.

Bahse konu sorunların kısa sürede çözülmesi için gerekli olan ön incelemeler yapılmış olup, ilgili ekiplerimiz bu bölgede yol iyileştirme çalışmaları için en uygun çözümleri geliştirmektedir.

Ayrıca, Sayın Cebeci’nin Gümüşhane Valiliği’nin muhtarlara randevu vermediği yönündeki iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Valiliğimiz, her zaman vatandaşlarımızla ve muhtarlarımızla iletişim içinde olup, sorunları çözme gayreti içerisindedir. Valiliğimiz, muhtarlarımıza ve köylülerimize gereken özen ve ilgi gösterilmektedir.

Bununla birlikte, Giresun İl Genel Meclis Üyesi Sayın Ömer Cebeci’nin, Gümüşhane sınırları içerisinde bulunan köylerle ilgili talihsiz ve gerçeklerden uzak açıklamalarını büyük bir hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz. Cebeci’nin, Gümüşhane köylerinin Giresun’a bağlanması yönündeki referandum çağrısı, sorumluluk sınırlarını aşan ve halkımızın birliğini zedelemeye yönelik bir girişimdir.

Öncelikle, Gümüşhane sınırları içerisindeki köylerimiz, yıllardır ilimizin bir parçası olarak hizmet almakta ve her türlü ihtiyacı karşılanmaktadır. Yatırımlarımızı belirlerken, tüm köylerimizi eşit ve adil bir şekilde değerlendirdiğimizi, kaynaklarımızı en verimli biçimde kullanarak hizmet sunduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Giresunlu bir meclis üyesinin, Gümüşhane’nin iç işlerine karışarak bölge halkını kışkırtmaya çalışması, yapıcı bir yaklaşım değil, aksine bölge halkının arasına nifak tohumları ekmeyi amaçlayan bir tavırdır.

Sayın Cebeci’nin, köylerimizin Giresun’a bağlanması yönündeki çağrısı, hem hukuki hem de toplumsal açıdan dayanaksızdır. Gümüşhane ve Giresun halkı, asırlardır bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşamış, ilimize olan bağlılığını her zaman göstermiştir. Giresun’un sınırları içerisinde olmayan köylerimiz hakkında böylesi sorumsuz açıklamalar yapmak, Giresun’un kendi işlerine odaklanmak yerine Gümüşhane’nin köylerini hedef almak art niyetin göstergesidir.

Bizler, Gümüşhane’nin her karış toprağına sahip çıkmaya, köylerimize hizmet götürmeye ve halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Bölge halkının sorunlarını çözme noktasında üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz ve buna yönelik çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ömer Cebeci’nin bu tür talihsiz açıklamalarla gündem yaratmaya çalışması, ciddiyetten uzak ve amacına hizmet etmeyen bir yaklaşımdır.

Gümüşhane topraklarının başka bir ile bağlanması asla söz konusu değildir, olamaz da… Bizler hiçbir ayrım yapmadan, en iyi hizmeti sunmaya kararlıyız. Cebeci’nin bu tür kışkırtıcı açıklamalarını ciddiye almadığımızı, halkımızın da bu tür söylemlere prim vermeyeceğini belirtir, Gümüşhane’nin bütünlüğüne zarar vermeye çalışan her türlü girişimin karşısında olduğumuzu yineleriz.

Öte yandan halkımızın yaşam kalitesini artıracak her türlü projeye ve öneriye açık olduğumuzu bir kez daha belirtir, Sayın Ömer Cebeci’ye kendi iline ait sorunlara odaklanmasını tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla,

Kürtün İl Genel Meclis Üyesi İrfan Bayram

Kürtün İl Genel Meclis Üyesi Haydar Yılmaz

Kaynak Link: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=529677552736002&id=100070812843734&mibextid=WC7FNe&rdid=jOBLLDvSkwPbPYMt

image_print

HABERLER