Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Bayburt’ta Yapıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Bayburt’ta Yapıldı

Giriş Tarihi: 29 Ağustos 2024 - 19:58

Son Güncelleme: 29 Ağustos 2024 - 20:00

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’in ev sahipliğinde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında Bayburt’ta gerçekleştirildi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in de katıldığı, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı encümen toplantısının ardından Başkan Memiş, misafirlerini makamında ağırlayarak onlara Bayburt’un çeşitli yöresel ürünlerinden oluşan hediyeler takdim etti.

Toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümen Toplantısının ikincisini Bayburt ilimizde gerçekleştirdik. Toplantımızda bölge belediyelerinin belediye başkanlarının katıldığı geleceğe yönelik yapılması planlanan birtakım projelerimizi burada konuşup istişarelerde bulunarak fikir alışverişinde bulunduk. Birlik olarak bünyemizde ki 78 belediyemiz ile ilgili bu yeni dönemde atabileceğimiz adımları, bölgesel kalkınmaya dair de üretebileceğimiz projeleri ve yine güncellenen mevzuatlarında bütün belediyelerimizde uygulama bilirliği oluşturulabilmesi adına atılacak adımları birlikte istişare ettik. Aynı zamanda güncelliğini koruyan özellikle hayvan hakları konusunda yeni çıkan yasanında illerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde uygulanabilmesi hem eşzamanlı hem de eşgüdüm halinde uygulanabilmesi adına da Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümeni olarak üyemiz olan 78 belediyemizle birlikte ilgili ve yetkili arkadaşlarımızla eylül ayında güzel bir değerlendirme toplantısı yapmanın kararını aldık. Güzel verimli bir toplantı oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde bunların şehrimize yansımalarını da göreceğiz. Bütün attığımız ve atacağımız adımların ilimiz, ilçelerimiz ve beldelerimiz için hayırlı olmasını diliyor, misafirperverliğinden dolayı Bayburt Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş’e, bütün belediye başkanlarıma ve encümen üyelerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bayburt Belediyesi’nde gerçekleştirilen encümen toplantısına; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gümüşhane Belediye Başkanı, Vedat Soner Başer, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Arhavi Belediye Başkan Vekili Ahmet Hatinoğlu ve DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk katıldı.

Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü – 29.08.2024

image_print

HABERLER