Gümüşhane’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

30 Ağustos 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Giriş Tarihi: 30 Ağustos 2024 - 18:58

Son Güncelleme: 30 Ağustos 2024 - 18:58

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yıldönümü Gümüşhane’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında gerçekleştirilen törende ilk olarak Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ve İl Garnizon Komutan Vekili Albay Recai Öztürk tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Zaferin 102. yıldönümünde düzenlenen törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Jandarma Üsteğmen Şeyda Akın, zaferin bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha olarak kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanıldığını vurguladı.

“30 Ağustos Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir”

30 Ağustos 1922 tarihinin Türk Ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve milletin ulusal benliğini kurtardığı, zafer destanının yazıldığı gün olduğunu kaydeden Akın, “Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sağlamlaştıran büyük zaferin 102’nci yıldönümünü gururla kutlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 102’nci yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden, aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi, özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha olarak kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu’da sağlanan Milli Birlik ve Beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında, Türk Ordusu’nun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Anadolu halkı tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşının en son safhası olan, başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak, kesin bir zafere ulaşmıştır” dedi.

Bir öğrencinin “Bayrak” şiirini okuduğu programın ilk kısmı Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Anıt önündeki etkinliğin ardından Vali Tanrısever, Başkan Başer ve Albay Öztürk, Valilik Makamında tebrikleri kabul ettikten sonra Valilik Fuaye alanında kabul töreni yapıldı. Buradaki törenin sonunda 30 Ağustos anısına hazırlanan yaş pasta kesildi.

Haber Kaynağı: www.gumushane.gen.tr

image_print

HABERLER