Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden Güzel Haberler Gelmeye Devam Ediyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

9 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nden Güzel Haberler Gelmeye Devam Ediyor

Giriş Tarihi: 09 Eylül 2024 - 13:28

Son Güncelleme: 09 Eylül 2024 - 13:28

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde uzun zamandır yapılmayan Laparoskopik Histerektomi yani kapalı yöntemle rahim alma ameliyatı yapılmaya başlandı.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Durmuş Önder tarafından uygulanan Laparoskopik Histerektomi yani kapalı yöntemle rahim alma ameliyatı yapılmaya başlandı.

Konu ile ilgili bilgi veren Gümüşhane Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Durmuş Önder şu bilgiyi verdi:

“Büyük ve çok sayıda myomları olan ve aynı zamanda endometrioma yani halk arasında çikolata kisti olarak bilinen bir kisti olan hastamızın kanama ve ağrı şikayetleri vardı. Hastamıza kapalı yöntemle rahim alma yani lapararoskopik histerektomi operasyonu planladık. Sonrasında da hastamızı ameliyat ettik.  Ardından da sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz. Hastamız kapalı yöntemle ameliyat olduğu için hastanede kalma süresi, kanaması ve ameliyat sonrası ağrısı açık yöntem ile yapılan operasyonlara göre çok daha az oldu. Hastalarımız için açık yönteme göre çok daha konforlu ve olan laparoskopik ameliyatlar artık hastanemizde de yapılabilmektedir.  Açık cerrahiye alternatif olarak geliştirilen bu teknikte çok daha küçük kesilerden ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında kan kaybı daha az olur, iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve taburculuk daha erken yapılabilir.

Gümüşhane’ye ilk geldiğimde laparaskopik ameliyatları hastanemizde yapmak istediğimi ve bu ameliyatları yapabilmem için birkaç eksik olduğunu hastane yönetimimize söyledim. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürümüz konuya direkt dahil olarak tüm eksiklikleri hızlı bir şekilde yerine getirilmesini sağladı. Buradan İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Necip Yemenici’ye ve hastane yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Artık hastanemizde kapalı yöntemle birçok ameliyatı yapabilecek duruma geldik. Bunlardan örnek vermek gerekirse kapalı yöntemle rahim alma, kapalı yöntemle rahim sarkması operasyonları, kapalı yöntemle kist operasyonları, kapalı yöntem ile tüp bağlama, kapalı yöntem ile idrar kaçırma operasyonlar gibi birçok kapalı ameliyatlar artık hastanemizde yapılabilmektedir.”

Kaynak: Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü – 09.09.2024

image_print

HABERLER