Gümüşhane Fevzipaşa İlkokulu'ndan başarılı program - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

11 Eylül 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Fevzipaşa İlkokulu’ndan başarılı program

Giriş Tarihi: 11 Eylül 2024 - 19:46

Son Güncelleme: 11 Eylül 2024 - 19:46

Gümüşhane’de 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Fevzipaşa İlkokulu’nun düzenlediği programa Vali Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Vali Yardımcısı Dr. Serhat Doğan, İl Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Orhan Köse, kamu kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, il merkezinde 8 bin 451 olmak üzere il genelinde 18 bin 349 öğrenci, bin 743 idareci ve öğretmenle 153 okulda 2024-2025 eğitim öğretim yılına başladıklarını kaydetti.

Konuşmasında geleceğini güvence altına almak isteyen milletlerin imkanlarının önemli bir kısmını da yarının büyük insanları olacak çocuklarını yetiştirmeye ayırmak zorunda olduğunu belirten Doğan, “Çünkü genç kuşaklar üzerine şefkatle eğilmek ülkeye ve millete sahip çıkma yolunda atılmış en önemli adımdır. Zira onlara değer veren milletler yükselmiş, onları hayatın akışına terk edenler ise bu ihmallerinin bedelini çok ama çok ağır ödemişlerdir” dedi.

Günümüzde her ne şekilde olursa olsun toplumun huzurunu bozanların dün bir şekilde ihmal edilmiş olan çocuklar olduğunu vurgulayan Doğan, “Değerli meslektaşlarım bütün milletler gizli ve mutlak bir yarışın içerisindedir. Hiç kuşkusuz bu yarışta biz de varız. Ülkemiz için dünya ile yarışacak insanımızı muasır medeniyet seviyesinin üzerine biz taşıyacağız. Bunu gerçekleştirmek için çok ama çok çalışmak zorundayız. Buna mecburuz, hatta mahkumuz. Bu millet ve bu halk bizden bunu beklemektedir, bunu beklemekte de son derece haklıdır. Bu hedefi ve başarıyı yakaladığımızda emin olun en büyük pay sizlerin olacaktır. Başta baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Doğan, konuşmasında “Gül bahçemizin gonca gülleri” diye hitap ettiği öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Sevgili öğrencilerim, sizler de çok okuyun, çok çalışın ve bilgi çağını kucaklayın. Unutmayın, geleceğin aydınlık ülkesini sizler kuracaksınız. Öğretmenlerinize, anne babalarınıza, yaşlılarınıza, atalarınıza saygı ve ilgi göstererek yaşanabilir bir dünyayı yine sizler kuracaksınız. Ailenizi, akrabalarınızı, komşularınızı, kendinizi, çevrenizi ve dünyanızı sevin. Çünkü yaşanılacak dünyayı kalbi, yüreği, sevgiyle dolu sevgi kuşakları yetiştirecek ve oluşturacaktır.”

Fevzipaşa İlkolulu tarafından başarı ile icra edilen kutlama programı öğrencilerin şiirlerini okuması ve gösterilerini yapmasının ardından 4.sınıf öğrencisi Hilal Kaymak tarafından 1.sınıf öğrencisi Ecrin Ela Sarı’ya eğitim bayrağının devretmesiyle son buldu.

Buradaki programın ardından Vali Tanrısever ve beraberindeki heyet okulun 1.sınıf öğrencilerini ziyaret ederek sohbet edip çeşitli hediyeler takdim etti.

Haber ve fotoğraflar için kaynak: www.gumushane.gen.tr 11.09.2024

image_print

HABERLER