Taklit ve Hileli Gıda Listeleri Anlık Paylaşılmaya Başlandı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Taklit ve Hileli Gıda Listeleri Anlık Paylaşılmaya Başlandı

Giriş Tarihi: 02 Ekim 2024 - 10:55

Son Güncelleme: 02 Ekim 2024 - 11:02

Tarım ve Orman Bakanlığınca , taklit ve hileli gıda listelerinin anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılmasına bugün başlandı.

Bugün saat 09.00 itibariyle hizmete açılan https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ adresinden anlık olarak taklit ve hileleli gıda listelerine ulaşmak mümkün olacak.

Konu ile ilgili olarak dün bir basın toplantısı yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı şunları söylemişti:

“Bugüne kadar olan eski sistemde; taklit veya tağşiş yapıldığı laboratuvar sonucuyla tespit edilen gıdalar ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdalar, Bakanlığımız tarafından 6 aşamalı bürokratik bir süreçle yönetiliyordu. Bunlar uzun süreçler aldığı için kamuoyu duyurularında uzun aralıklar meydana geliyordu. Herhangi bir yayınlama periyodu yoktu ve toplu şekilde yayınlanmaktaydı. Yeni sistemde kamuoyu duyuruları anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşılacak. Yeni sistemimiz vatandaşlarımızın güvenilir gıda ile ilgili merak ettiklerine ulaştığı guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacak. Burada Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi tıklandığında iki kategoride; ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ ile ‘Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar’ başlıkları altında duyurular yapılacak. Sistemi yarın saat 09.00 itibarıyla kullanıma açacağız.”

image_print

HABERLER