Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz’dan Festival Bilgilendirmesi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

3 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz’dan Festival Bilgilendirmesi

Giriş Tarihi: 03 Ekim 2024 - 15:21

Son Güncelleme: 03 Ekim 2024 - 15:21

Gümüşhane, 4-6 Ekim tarihlerinde bu yıl 27’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu – Pestil – Kültür ve Turizm Şenliği’ne ev sahipliği yapacak. Etkinlik ilk kez Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilecek.

Festival öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı ve Festival Yürütme Komitesi Başkanı Necati Yılmaz, bu yılki etkinliğin Gümüşhane halkı için büyük önem taşıdığını belirtti. 

Yılmaz, festivali gerçekleştirmek için şehrin çeşitli kesimlerinden büyük bir destek aldıklarını dile getirerek, “Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatıp, etkinlik alanını Harşit Sokağı’na kadar uzatacağız. Festivalin tüm masraflarını esnaflarımız ve sponsorlarımız sayesinde karşılıyoruz, ne Belediye’den ne Valilikten tek bir kuruş harcama yapılmadı” dedi.

Toplumda bir sinerji oluşturmak için festivali yapmak istediklerini kaydeden Yılmaz, Cumhuriyet Caddesinde trafiği keserek Harşit Sokağa aktaracaklarını ve o kısımda festivali yapacaklarını söyledi.

Bakanlıktan alınan 350 bin TL’nin dışında tüm festivali esnafın katkısı ve sponsor desteğiyle yapacaklarını ifade eden Yılmaz, ne Belediye’den ne Valilikten tek bir kuruş harcamadıklarını, festival süresince kullanılacak araçların bile sponsorların araçları olacağını söyledi.

Gümüşhane’de festivalin bu yıl 27’sinin yapılacağını hatırlatarak bunun kadim bir şenlik olduğunu kesintiye uğramaması gerektiği düşüncesiyle yola çıktıklarını ifade eden Yılmaz, “Bu şenlik ne Valiliğin ne Belediye’nin şenliği, şehrimizin şenliği” dedi.

Final konserinde sahne alacak ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın da ücretsiz olarak sahne alacağını dile getiren Yılmaz, “500 bin liraya mal ediyoruz ve kamudan 1 TL para çıkmadan biz bu festivali yapıyoruz. Gümüşhane’de destek veren tüm STK’lara, kuruluşlara teşekkür ediyorum. STK’lar taşın altına elini koydu.  30 STK, esnaf ve kuruluşlarımız, 25 sponsorumuz ve esnafımızla festivali kotarıyoruz. Gümüşhane’ye mal olmuş sanatçılarımızın hepsiyle konuştuk. Bütçemize göre planlama yaptık. Bende varım diyorsa herkes festivalin içerisinde” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER