Gümüşhane Üniversitesi de Emekliye Öncelik ve Ayrıcalık Protokolünü İmzaladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Üniversitesi de Emekliye Öncelik ve Ayrıcalık Protokolünü İmzaladı

Giriş Tarihi: 04 Ekim 2024 - 19:27

Son Güncelleme: 04 Ekim 2024 - 19:31

Gümüşhane Üniversitesi ile Gümüşhane Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arasında Emekliler Yılı kapsamında emekliye öncelik ve ayrıcalık tanıyan bir iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol; Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Gümüşhane Sosyal Güvenlik İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu tarafından imzaladı.

Eğitim programları, sosyal tesisler ve spor olanakları gibi birçok alanda emeklilere özel ayrıcalıklar sunan bu kapsamlı iş birliğine ilişkin olarak Rektör şu açıklamalarda bulundu:

“Emekli vatandaşlarımızın hayat kalitesini ve refah seviyelerini artırmaya yönelik 2024 ‘Emekliler Yılı’ kapsamında imzaladığımız protokolde; emeklilere yönelik birçok ayrıcalığı sunmanın yanında çalıştay, panel, sempozyum, konferans gibi akademik toplantılar düzenlenmesi planlanıyor. Protokol ile Üniversitemiz, emekli vatandaşlarımıza çeşitli eğitim programları ve sosyal olanakların yanı sıra, üniversitemizin spor tesisleri ve kütüphanelerinden emeklilerimizin faydalanabilmesi için kolaylıklar sağlanacak. Bunlar arasında, ‘Üçüncü Yaş Üniversitesi’, ‘Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi’ ve ‘Sürekli Eğitim Merkezi’ programlarının açılması veya mevcut programların genişletilmesi bulunuyor. Emeklilere sağlanan ayrıcalıklar ve düzenlenecek faaliyetlerle ilgili bilgilendirmeler SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. İmzaladığımız protokol ile emeklilerimizin hayat kalitesini artırmak ve onların topluma daha aktif bir şekilde katılımlarının sağlanmasını hedefliyoruz. Bu vesileyle de protokolün hayırlı olmasını diler, emeği geçen başta Gümüşhane Sosyal Güvenlik İl Müdürümüz Sayın Eyyüp İslamoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Gümüşhanen Üniversitesi – 04.10.2024

image_print

HABERLER