Gümüşhane’ye Sağlanan Hibeleri İl Başkanı Erdoğdu Açıkladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

4 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane’ye Sağlanan Hibeleri İl Başkanı Erdoğdu Açıkladı

Giriş Tarihi: 04 Ekim 2024 - 21:50

Son Güncelleme: 04 Ekim 2024 - 21:51

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Gümüşhane’nin Kelkit ve Kürtün ilçeleri ile Öbektaş Beldesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan önemli hibeleri açıkladı.

Başkan Erdoğdu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat ve Öbektaş Belde Belediye Başkanı Muharrem Kartal ile birlikte geçtiğimiz günlerde Bakan Murat Kurum’u ziyaret ettiklerini hatırlatarak, ziyaretin ardından bölgeye yönelik büyük bir destek paketi verildiğini belirtti.

Kelkit İlçesine Büyük Hibe:

Kelkit ilçesine belediye hizmetlerini iyileştirmek ve kentsel altyapı projelerini desteklemek amacıyla çeşitli kalemlerde toplam 35 milyon TL’lik kaynak aktarılacak.

Bu kapsamda Kelkit’e;

– Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından kentsel dönüşüm işleri için 10 milyon TL hibe verilecek ve arsaların devri yapılacak.

– Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü bir kombine kanal açma aracı sağlayacak.

– Türkiye Çevre Ajansı millet bahçesi ve çevre düzenlemesi için 5 milyon TL hibe verecek.

– İlbank A.Ş. içme suyu, atıksu ve çevre düzenlemesi için 5 milyon TL hibe sağlayacak.

– Ayrıca, Kelkit-Erzincan karayolu üzerindeki hastane çalışmaları için İlbank tarafından 15 milyon TL kredi verilecek.

Kürtün İlçesi’ne Destekler:

– Kürtün ilçesine ise altyapı ve üstyapı çalışmalarına yönelik toplamda 8 milyon TL’lik hibe verilecek.

– Ayrıca, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ilçeye bir kazıcı yükleyici araç hibe edecek.

– Türkiye Çevre Ajansı doğalgaz ve üstyapı çalışmaları için 4 milyon TL hibe verecek.

– İlbank A.Ş. altyapı ve üstyapı projelerine 4 milyon TL daha hibe sağlayacak.

– Kürtün ilçesi için Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile imar planı çalışmaları da organize edilecek.

Öbektaş Beldesi’ne de Hibe Müjdesi:

Öbektaş Beldesi de bu hibe paketinden payını alacak.

– Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, beldeye 1 milyon TL değerinde küçük sokak süpürme aracı hibe edecek.

–  Ayrıca, Türkiye Çevre Ajansı çevre düzenlemesi için 3 milyon TL

–  İlbank A.Ş. de içme suyu ve çevre düzenlemesi için 3 milyon TL daha hibe sağlayacak.

Bu hibelerin belediye hizmetlerini geliştireceğini ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunma noktasında büyük önem taşıdığını vurgulayan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, şunları kaydetti:

“Bu destekler sayesinde ilçelerimizde ve beldemizde önemli projeler hayata geçecek. Bizler Milletvekilimiz Celalettin Köse, İlçe Başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla hep birlikte vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bizler ilimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin kalkınması için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Belediye başkanlarımız ile birlikte ilçelerimiz ve beldelerimizdeki projelerin hızla hayata geçirilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Memleketimizin her bir köşesindeki hemşehrilerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz. Bu hibelerle altyapı, çevre düzenlemesi ve belediye hizmetlerinde büyük ilerlemeler kaydedilecek.”

Gümüşhane’deki tüm belediyelerin ihtiyaç ve taleplerini de bakanlıklara iletmek için hazır olduklarını dile getiren Erdoğdu, bu desteklerin yalnızca Kelkit, Kürtün ve Öbektaş Beldesi ile sınırlı kalmayacağını, bütün ilçeler ve beldeler için de çalışılacaklarını vurguladı.

Başkan Erdoğdu, bu hibelerin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sunacağını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

Kaynak: AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı – 04.10.2024

image_print

HABERLER