Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Av.Eşref Balki’yi Tebrik Ediyoruz - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

8 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Av.Eşref Balki’yi Tebrik Ediyoruz

Giriş Tarihi: 08 Ekim 2024 - 20:38

Son Güncelleme: 08 Ekim 2024 - 20:41

Gümüşhane’nin merkez ve ilçelerinde köy yollarında güvenliği artırmak amacıyla toplamda 1705 metre çelik bariyer (oto korkuluk) yapılacak.

İl Genel Meclis Başkanı Av. Eşref Balki, yaptığı açıklamada, Gümüşhane’nin özellikle kırsal bölgelerinde ulaşım güvenliğini sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi’nin çelik bariyer çalışması başlattığını kaydetti.

Bu kapsamda merkez ve ilçelerimizde 20 ayrı noktada toplamda 1705 metre uzunluğunda çelik bariyer yapılacağı bilgisini veren Başkan Balki, şunları kaydetti:

“Bu proje kapsamında Gümüşhane merkezine 365 metre, Kelkit’e 332 metre, Köse’ye 56 metre, Kürtün’e 383 metre, Şiran’a 351 metre ve Torul’a 218 metre olmak üzere toplamda 1705 metre bariyer inşa edilecek. Özellikle kış aylarında zorlu yol koşulları nedeniyle yaşanabilecek kazaların önlenmesinde bu bariyerlerin önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın güvenliğini en üst seviyede tutmak.”

İhalenin 2 milyon 940 bin lira bedelle tamamlandığını belirten Balki, “İl Özel İdaremize bağlı teknik ekiplerimiz, daha önce köy yollarında kazaların meydana geldiği, meydana gelebilecek muhtemel kazaların önlenmesine yönelik tehlikeli noktaları belirleyerek buna uygun bir çalışma yürüttü. İhaleyi kazanan firma, kısa süre içinde çalışmalarına başlayacak. Bariyerler özellikle uçurum kenarları ve keskin virajlar gibi riskli bölgelerde inşa edilecek ve sürücülerin güvenli seyahat etmelerine katkı sağlayacak.” dedi.

HABERE YORUM

Hasan Pir

Gümüşhane için çok önemli ve güzel bir haber okuduk.

İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Av. Eşref Balki’nin  Gümüşahne’de tehlikeli köy yollarına “otokorkuluk” yaptırılmasında büyük emeği olduğunu biliyorum. Bu önemli hizmet için bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum.

Gümüşhane coğrafyasında otokorkuluk hayatî bir ihtiyaçtır. Biz, köşe yazılarımızda ve haberlerimizde son beş yıldır bu konuyu sık sık işlememize rağmen, maalesef bu konu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce  hiç gündeme alınmadı.

İl Genel Meclisi Başkanı seçildiğinde ziyaretine gittiğimiz Sayın Balki’nin istişareye önem veren, vatandaşlardan gelecek her türlü çözüm önerisine açık olduğunu gördüğümüzde çok mutlu olmuştuk.

Mütevazi ve saygın kişiliği, hukukçu kariyeri  ile Av. Eşref Balki, İl Genel Meclisi Başkanı olarak Gümüşhane’de siyasetin çok önemli bir kazanımıdır.

Köylerimizde vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek noktasında ebetteki öncelikli gidilecek yer İl özel İdaresi’nin ilgili birim müdürleridir. Ama, ilgili birimlerden beklediği ilgiyi göremeyen vatandaşlarımızın artık ikinci bir alternatif olarak İl Genel Meclisi Başkanımıza sorunlarını ve çözüm önerilerini rahatlıkla anlatabileceklerini söyleyebilirim.

Eşref Bey; Gümüşhane yerel basınını anlık takip eder, vatandaşın beklentilerinin ve ihtiyaçlarının ne olduğunu görür. Ama, bürokratlar maalesef basını takip etmedikleri için vatandaşların ihtiyaçlarını da bilemiyorlar. Kendi düşüncelerini vatandaşa dayatmaya çalışıyorlar. Vatandaş yolumuz çukurlaştı diyor, bürokrat masa başında oturarak  “siz yanlış görmüşsünüz…” diyebiliyor.

Biz, millet olarak ne çekmişsek, metal yorgunluğu yaşayan, ya da kendisini vatandaş ve devletten üstün gören bürokratlardan çektik.

Hem siyasetin içinden biri olarak, hem de hukukçu kişiliği ile Sayın Eşref Balki’nin, metal yorgunluğu yaşayan bürokratları harekete geçireceğine ve Gümüşhane bürokratlarına da örnek olacağına gönülden inanıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağ atlattığı bir Türkiye’de Gümüşhane’ye çağ atlatacak Sayın Balki gibi yiğitlerin çoğalması dileğiyle.

image_print

HABERLER