Gümüşhaneli Siyasi Tarih Araştırmacısı M. Burak Pir, Vali Baruş’tan Kabaktepe Şehitliği İçin Yardım İstedi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Ekim 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhaneli Siyasi Tarih Araştırmacısı M. Burak Pir, Vali Baruş’tan Kabaktepe Şehitliği İçin Yardım İstedi

Giriş Tarihi: 26 Ekim 2024 - 18:39

Son Güncelleme: 26 Ekim 2024 - 18:39

Gümüşhaneli Siyasi Tarihçi ve 1. Dünya Savaşı Araştırmacısı Mehmet Burak Pir,  Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi’nde bulunan “Kabaktepe Şehitliği” için Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’tan yardım istedi.

Araştırmacı Mehmet Burak Pir, sosyal medya hesabından Vali Baruş’a hitaben yazdığı yazıda şunları belirtti:

Sayın Valimiz Aydın Baruş’a Gümüşhane/Kürtün Kabaktepe Şehitliği hakkında arzımdır;

1) Kabaktepe Şehitliği yanında bulunan mescid maalesef atıl durumdadır. Mescidin günümüz şartlarına uygun bir şekilde yeniden inşaası, yeniden inşaası mümkün değilse var olan mescidin tamir edilerek yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

2) Kabaktepe Şehitliği’nin yıllar önce yeniden restorasyonu sonrası unutulan eksikliklerden birisi de mescide ait herhangi bir abdesthanenin olmamasıdır. Şehitliğin alt kısmında yer alan ve iki yolu birbirine bağlayan boğazda bir çeşme bulunuyor. Borularla suyun mescide çıkarılması ve mescid yanına bir abdesthane yapılması, şehitliği ziyaret eden vatandaşların ibadetleri için de kolaylık sağlayacaktır.

3) Şehitliğin hemen dibinde daha önceden büyük taşlarla yapılan fakat günümüzde okunamayacak halde olan “ŞEHİTLER ÖLMEZ” yazısının tekrardan ve tahrip olamayacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve yanına büyük bir Türk bayrağı boyanması hem şehitlerimize olan minnetimizi biraz da olsa gösterecek hem de hakim bir noktada olan Kabaktepe’nin diğer küçük tepelerden de fark edilebilmesine ve bölgeye ilk kez gelen ziyaretçilerin şehitliği fark edebilmesine imkan tanıyacaktır.

Kaynak: https://x.com/pirokoncolos/status/1849846313925382480

image_print

HABERLER