Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya

Gümüşhane Jandarması, 15 Günde Aranan 60 Kişiyi Yakaladı

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nın 16–30 Eylül tarihleri arasındaki çalışmalarında 7

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nın 16–30 Eylül tarihleri arasındaki çalışmalarında 7 bin 618 araç ve 32 bin 222 kişi sorgulandı, aranan 60 kişi yakalandı. Umuma açık 74 yerin denetlendiği dönemde, KADES ve dolandırıcılığın önlenmesi konularında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Gümüşhane Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, 16–30 Eylül tarihlerini kapsayan son 15 günlük denetim, uygulama ve bilgilendirme çalışmalarının sonuçlarını açıkladı.

Çalışmalar; kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürülmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, kişilerin suç unsurlarından arındırılması, daha önce meydana gelen suçların failleri ile aranan kişilerin yakalanması amacıyla yürütüldü. Trafik güvenliğinin ve akışının sağlanması, trafik güvenliğini tehlikeye sokan araç ve sürücülerinin denetlenmesi de çalışmaların kapsamını oluşturdu.

330 İHBAR BİLDİRİLDİ, 60 ARANAN KİŞİ YAKALANDI

Bu dönemde jandarmaya 275 asayiş ve 55 trafik ihbarı olmak üzere toplam 330 ihbar bildirildi.

Rutin, şok ve planlı denetimlerle uygulama faaliyetleri kapsamında 7 bin 618 araç ve 32 bin 222 kişi sorgulandı. Aranan 60 kişi yakalanırken, umuma açık 74 yerin denetimi yapıldı.

KADES HAKKINDA 391 VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında 391 vatandaşa bilgilendirme yapıldı.

DOLANDIRICILIĞA KARŞI 2 BİN 975 KİŞİYE BİLGİLENDİRME

Vatandaşların özellikle bilişim teknolojileri ve sosyal medya yoluyla dolandırıcılık mağduru olma riskini azaltmaya yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Bu kapsamda sosyal medya dolandırıcılığı, güvenli internet kullanımı ve dolandırıcılık konularında 2 bin 975 vatandaşa bilgilendirme yapılarak suç mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlandı.

KAÇAKÇILIK VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ÜÇ ŞÜPHELİYE İŞLEM

Kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında; 63 gram kubar esrar, 1 göçmen ve 1 kaçakçılık mali suç olayı olmak üzere toplam 3 olayda, 3 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Kaynak: Gümüşhane Valiliği – 01.10.2026