Gümüşhane İl Milli Müdürü Seydi Doğan’ın başkanlığında Gümüşhane il geneli eğitim öğretim faaliyetleri değerlendirilmesi toplantısı 14 Aralık 2016 Çarşamba günü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve Merkeze bağlı okul kurum müdürlerinin katılımı ile gerçekleşti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Maarif Müfettişleri Başkanı Özcan Kol, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, İbrahim Taş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Adem Doğan, Seyit Tok, İlhan Yıldız, Hüseyin Erden ve okul kurum müdürleri katıldı.
KAMPANYAYA DESTEK VERELİM
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İstanbul’da yaşanan terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında imam hatip liselerinde şehitlerin ruhuna hatim indirildiğini, bu faaliyetin devam ettiğini söyledi.
Konuşmasında Halep’te yaşanan trajediye de değinen Doğan, “Şu ana kadar yüzbinlerce insan öldü, belki yüzbinlerce insanın yaralandı, milyonlarca insan evlerinden, köylerinden, şehirlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Milli Eğitim camiası olarak bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için Halep için düzenlenen kampanyaya katılmalıyız. İlimizde 20 bine yakın öğrencimiz, 1500 dersliğimiz ve binin üzerinde şubemiz var. İdareci arkadaşlarımızın, öğretmen arkadaşlarımızın ve öğrencilerimizin katkılarıyla biz rahatlıkla eğitim camiası olarak bu çorbaya en azından iki tır katkı sunabilecek durumdayız. Bu konuda tüm eğitim yöneticilerimizin, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin gönüllü katkılarıyla kampanyaya destek verelim” dedi.
“YURT VE PANSİYONLARIMIZ DENETLENEREK KONTROL EDİLİYOR”
Adana Aladağ’da öğrenci yurdunda çıkan yangına da değinen Doğan, “Valimizin başkanlığında ilimiz geneli öğrenci barındıran özel, resmi yurtlar pansiyonlarla ilgili toplantı yapılarak, kanun hassasiyeti ve alınacak tedbirler belirlendi. Bu kapsamda özel yurtlarla ilgili bir komisyon, okullara bağlı pansiyonlarla ilgili bir komisyon kurularak yurt ve pansiyonlarımız denetlenerek kontrol ediliyor. Bu noktada yangın merdivenleri başta olmak üzere pansiyon ile ilgili tüm iş ve işlemde yöneticilerimizin ve belletici öğretmenlerimizin hassas olmaları, gerekli tedbirleri zamanında almaları ve tahliye tatbikatlarını ciddiyetle yerine getirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçları ile ilgili okullardan alınan bilgiler doğrultusunda geçen yıl TEOG sınavlarına göre il genelinde ve ilçeler bazında önemli net artışları sağlandığını dile getiren Doğan, bu nedenle tüm yönetici, öğretmen ve öğrencileri başarılarından dolayı kutladı ve TEOG, YGS/LYS hazırlık sürecinde destekleme kurslarının çok önemli olduğunu müşahede ettiklerini belirterek, aynı hassasiyetin artırılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.
Kelkit ilçesinde Fen Lisesi açılması ile ilgili müfettişlerin incelemelerini tamamladıklarını, Vali Okay Memiş’in onayları ile gönderdiklerini ifade eden Doğan, Kelkit’in Gümüşhane’nin en büyük ilçesi olduğunu hatırlattı.
“ÖZEL EĞİTİM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR”
Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi açılması ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Doğan, “İnşallah Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezimizde lise seviyesindeki engelli öğrencilerimize eğitim ihtiyacını karşılayacak bir okul türü olacak. Çevre illerimizin hepsinde var, sadece Gümüşhane’mizde yok inşallah bunu da en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“OKULLARIMIZIN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMLERİNİ TAMAMLADIK”
Kent merkezindeki okulları yaklaşık 2 milyon 250 bin TL’lik bir proje bedeli ile doğalgaz dönüşümlerinin belirli bir noktaya geldiğini ifade eden Doğan, “Eğitim-öğretim süreci devam ederken yaptığımız bu çalışmada emeği geçen tüm idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
“TÜRKİYE’DE İLK DEFA SEÇMELİ DERS OLARAK ZİGANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE PESTİL-KÖME DERSİ YER ALIYOR”
Bir taraftan eğitim sorumluluklarını yerine getirirken bir taraftan da şehre ait olan ekonominin, kültürün bir parçası olduklarına değinen Doğan, “Şehrimizin gelişim alanlarında sektörlerinden bir tanesi pestil-köme. Bununla ilgili bir pestil-köme tanıtım grubu oluşturuluyor. Bunun içerisinde biz de varız, bizim seçmeli dersimiz var. Türkiye’de ilk defa seçmeli ders olarak Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde pestil-köme dersi yer alıyor. Pestil-köme ilimiz ile özdeşleşmiş durumdadır. Bu alan, sektörde ciddi manada karşılığı olan bir sektör. Binlerce öğrencimize yemeklerini veriyoruz. Tatlı ihtiyaçlarını karşılamak üzere pestil-köme de bunların içerisinde yer alabilir. Pansiyonlarda öğrencilerimize tatlı ihtiyacının bir kısmında pestil-köme dâhil edelim” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’ın konuşmasının ardından Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından birimleri hakkında bilgiler verdi.
(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu)