ARAKAN DRAMINA DEVLETİMİZ EN ÜST SEVİYEDE EL ATIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ARAKAN DRAMINA DEVLETİMİZ EN ÜST SEVİYEDE EL ATIYOR

Giriş Tarihi: 29 Ağustos 2017 - 14:14

Son Güncelleme: 29 Ağustos 2017 - 14:19

*28 Ağustos 2017 Pazartesi günü TRT-NTV ortak yayınında canlı olarak ekrana getirilen “Cumhurbaşkanı ile 3. Yıl Özel” programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arakan’daki Müslümanlara yapılan saldırılara ilişkin “Maalesef dünya Myanmar’a kör ve sağır, duymuyor ve görmüyor. Bu son Bangladeş olayı ise çok daha acınası bir olay. Gelen rakamlar maalesef 3 bin civarında insanın bu şekilde mağdur edildiği, hatta ölmesine neden olan bazı adımların atıldığı istikametinde. Biz bunu ağır, şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Yine onun takibini de ilgili uluslararası kurumlar vasıtasıyla başta BM olmak üzere dile getireceğiz” dedi.

“MYANMAR SORUNUNU BM GENEL KURUL GÜNDEMİNE GETİRECEĞİZ”

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ahmet Bey’in başbakanlığı döneminde eşimle birlikte bir Arakan seyahatim olmuştu. Orada yetkililerle filan görüşmeler de yapıldı. O günden bugüne çok sağlıklı netice aldığımızı söyleyemem. Birleşmiş Milletler kanalıyla da biz bu süreci sürekli takip ettik. Bizim bazı STK’larımızın da burada çalışmaları var. Fakat maalesef dünya Myanmar’a diyebilirim ki kör ve sağır, duymuyor ve görmüyor. Bu son Bangladeş olayı ise çok daha acınası bir olay. Gelen rakamlar maalesef 3 bin civarında insanın bu şekilde mağdur edildiği, hatta ölmesine neden olan bazı adımların atıldığı istikametinde. Tabii bu konuyla ilgili biz bunu ağır, şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Yine onun takibini de ilgili uluslararası kurumlar vasıtasıyla başta BM olmak üzere dile getireceğiz. Şimdi biliyorsunuz Eylül ayının 18’inde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu var. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da bu bizim gündemimizde yer alacak. Orada da bunu gündeme getireceğiz.”

Arakanlı Müslümanların içerisinde bulunduğu durumun bir benzerini 2011 yılında Somali’de gördüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Somali’ye gittik, orada bu acımasız hâli gördük ama hamdolsun şu anda altı sene sonra Somali çok farklı bir konuma geldi. Biz yine bütün desteklerimizi Somali’ye veriyoruz. Altyapısı, hastanesi, okulları, havaalanının yapılması ve oradaki limanın çalıştırılmasıyla… Bugün dünyada bizim en büyük büyükelçiliğimiz Somali’de. Modern ve 80 dönüm arazi üzerine kurulu. Yanında yine bizim Silahlı Kuvvetlerimizin bir okulu var. Onların tüm askerlerini eğitme hedefini kendisine tayin etti. Bunun yanında Türk iş adamlarının orada bazı yatırımları başladı. Yine burayla alakalı da girişimlerimizi hızlandıracağız. Atmamız gereken adımları da atacağız.”

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

 

image_print

HABERLER