ARAKAN’DAN 10 BİN KM UZAKTAYIZ AMA ONLARA “BİR DUA” KADAR YAKINIZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

ARAKAN’DAN 10 BİN KM UZAKTAYIZ AMA ONLARA “BİR DUA” KADAR YAKINIZ

Giriş Tarihi: 29 Ağustos 2017 - 18:54

Son Güncelleme: 29 Ağustos 2017 - 19:38

*Myanmar’da Müslüman katliamı yaşanıyor.

*Millet olarak elimizden gelen en kısa yardım yolu DUA…

Myanmar; bilinen diğer adlarıyla Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya’da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan bir ülke.

Arakan; Myanmar’ın bir eyaleti. Müslümanların yoğunlukta yaşadığı bir eyalet.

Myanmar’ın nüfusu 60 milyon. Başkenti Rangun’dur.

Myanmar’ın Türkler için iki önemi var. Birincisi Arakan eyaletinde masum dindaşlarımızın, Müslümanların yaşaması, ikincisi de  Myanmar’ın değişik vilâyetlerinde üç ayrı Türk şehitliğinin olması… Birinci Dünya Harbi yıllarında Irak cephesinde savaşan askerlerimizin bir kısmı İngilizler tarafından daha sonra “savaş esiri” olarak dünyanın bizim için neredeyse öbür ucunda bulunan Myanmar (Burma)ya götürülmüş ve çoğu oradaki kamplarda can vermişti!

Bu ülkede,  üç ayrı Türk şehitliği bulunmaktadır.

Türkiye ile Myanmar’ın arası 10.543 kmdir. Uçakla yaklaşık 8 saat sürmektedir.

Resmi rakamlara göre ülkenin yüzde 89’u Budistlerden oluşuyor. Ancak uluslararası kurumların raporlarına göre Myanmar’da yüzde 20 civarında Müslüman nüfusu bulunuyor.

Son 3 günde ordu mensuplarınca 2 ila 3 bin arası Müslüman katledilmiş ve 100 binden fazla da Müslüman yerinden edilmiştir.

İlk olayların patlak verdiği 2012 yılından beri Arakanlı Müslümanlar sürekli Budistlerin katliamına maruz kalmaktadır.

Budistler yaptıkları katliamlarla Arakanlı Müslümanlara karşı soykırım baskısı uygulayarak Müslümanları Myanmar’dan çıkarmaya zorlamaktadırlar.

ARAKAN’DAN 10.543 KM UZATAYIZ AMA, BİR DUA KADAR YAKINIZ

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan 28 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı açıklamada Arakanlı Müslümanlara yapılan zulmü kınarken, bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek Devlet olarak en yüksek seviyede ARAKAN konusunu dile getirdi.

Biz de Türk Milleti olarak DUALARIMIZLA Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardımcı olacağız. Yüce Mevlamızdan yardım isteyeceğiz.

ARAKAN, Türkiye’den 10 bin kilometre uzakta ama, biz dualarımızla ARAKAN’a bir nefes mesafedeyiz.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v) Hadis-i Şeriflerinde buyuruyor ki; “Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse ona diliyle müdahale etsin. Buna da gücü yetmezse, ona kalben buğz etsin. (Kalben onu reddetsin.)

10 bin kilometre uzakta zulme ve katliama uğrayan Müslümanlar için en etkili yardımımız dua ile olacaktır. Budist katilerin yaptığını Yüce Rabbimize şikayet edip, zulmün durması için yalvaracağız.

AMİN:

“ALLAH’IM;

Myanmar’da Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü ve katliamı durdur.

Arakanlı kardeşlerimizin gözyaşlarını dindir. Acılarını bitir. Uğradıkları zulmü sona erdir Allah’ım.

Senin ordun yenilgiye uğramaz Allah’ım.

Zalimlerin üzerine meleklerini gönder.

Zalimlerin üzerine Ebabil kuşlarını gönder.

Zalimi kendi zulmünde boğacak sensin Allah’ım.

Ya Rabbe’l Alemin.

Senin Zat-ı Celilin (C.C.) ve güzel isimlerinin yüzü suyu hürmetine, Senin çok sevdiğin Habibin Peygamberimiz Hz. Muhammed(a.s.v.) hürmetine ve şefaatine ARAKANLI Müslüman kardeşlerimizin uğradığı zulmü durdur, onlara yardım et, onlara acı. Amin. Elfatiha.”

 

image_print

HABERLER