Bahçeşehir Koleji Gümüşhane’de - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Bahçeşehir Koleji Gümüşhane’de

Giriş Tarihi: 26 Eylül 2017 - 22:16

Son Güncelleme: 26 Eylül 2017 - 22:21

Bahçeşehir Koleji Gümüşhane Kampüsü’nün açılışı, Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve eski Devlet Bakanı Dr. Burhan Kara’nın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Gümüşhane’nin merkez Tekke köyünde 26 Eylül 2017 Salı günü  gerçekleştirilen törene  Gümüşhane Valisi Okay Memiş, eski Devlet Bakanı Dr. Burhan Kara, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji Gümüşhane Kampüsü Kurucusu Aziz Sonkaya, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Bahçeşehir Koleji Gümüşhane Kampüsü Kurucusu Aziz Sonkaya, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, eğitim konusunda belli bir seviyede olan Gümüşhane’ye Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Bahçeşehir Koleji’nin katkısına şahit olunacağını kaydeden Vali Okay Memiş: “Eğitimde Türkiye’nin en iyi illerinden birisiyiz. TEOG’da ilk 5’teyiz. Üniversite sınavında çok iyi durumdayız. Merkez nüfusumuz 60 bin ama özgül ağırlığımız itibarıyla çok kıymetli bir iliz. Yaklaşık 600 bin Gümüşhaneli hemşehrimiz Gümüşhane dışında yaşıyorlar ve hepsi eğitimli, varlıklı insanlar. Onlar da bizim için çok önemli bir güç kaynağı.” dedi.

Kolejin olduğu okulun daha önceden Turkuaz Koleji olduğunu hatırlatan Vali Memiş: “Milletvekilimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve ekibinin çok büyük emeği var burada. Çok zor şartlarda kurulmuş burası. Bahçeşehir Koleji de kendi gücü ve eğitimde kalitesiyle inşallah Turkuaz’dan aldığı bayrağı çok daha ileriye taşıyacak, eğitime çok daha büyük katkılar sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Bahçeşehir Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’in akrabası olduğunu dile getiren Vali Okay Memiş; Bahçeşehir Koleji’nin Gümüşhane’ye geliş süreciyle ilgili bilgi verdikten sonra, “Bahçeşehir Koleji Gümüşhane ölçeğindeki illerde kolej açmıyor. 81 vilayette Gümüşhane tektir. Merkez nüfusu 300 binin altında olan illerde açılmıyor. Şu anda Giresun’da yok, Trabzon’da da geçtiğimiz ay açıldı. Bu adeta bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüldü. Ben huzurlarınızda Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Enver Yücel Bey’e sonsuz şükranlarımı arz etmek istiyorum.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin devlet okullarında okuyan öğrencileri de en az Bahçeşehir Koleji kadar iyi şartlarda yetiştireceklerini ifade eden Vali Memiş: “Biz bir yıldır Gümüşhane’nin bütün ilçelerinde kodlama projesini uyguluyoruz. Bugün Şiranlı çocuklarımız cep telefonlarında oynadığı oyunları kendisi programlıyor. Bunu il merkezi ve tüm ilçelerimizde başardık. Bu yıl SODES bütçesinin neredeyse tamamını kodlamaya ayırdık. Yine DyNet İngilizce eğitim programını bütün okullarımızda uyguluyoruz. Yani devlet okullarında da en az özel okullarda olduğu kadar nitelikli eğitime önem veriyoruz. Bütün okullarımızda çocuklarımızı çağın gereklerine uygun olarak yetiştireceğiz. Kökünü Anadolu’nun değerlerinden alan, manevi değerlere sahip ama teknolojinin de en üst değerlerine sahip çocuklar yetiştireceğiz inşallah.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Okay Memiş ve protokol üyeleri açılış kurdelesini hep birlikte kestikten sonra Bahçeşehir Koleji’ni gezdiler.

(Kaynak: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER