BAYRAMDA GÜMÜŞHANE KÖYLERİNDE İNTERNET KAOSU YAŞANDI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BAYRAMDA GÜMÜŞHANE KÖYLERİNDE İNTERNET KAOSU YAŞANDI

Giriş Tarihi: 28 Haziran 2017 - 9:50

Son Güncelleme: 28 Haziran 2017 - 9:46

Ramazan Bayramı nedeniyle ana, baba, eş dost ve akrabalarını ziyaret için köylerine gelen Gümüşhaneliler internetin azizliğine uğradılar.

Pek çok Gümüşhaneli, bayramı köylerinde geçirirken, köylerinde yaşadıkları bayram güzelliklerini sosyal medyadan sevdikleri ile paylaşmak istediler ama, köylerde 3G internet yayını olmayınca bu güzel bayram hatıralarını kimseyle paylaşamadılar.

Türkiye’de 4.5 G yayınına çoktan geçen GSM firmalarının Gümüşhane ve ilçe köylerindeki vericileri  hâlâ 2G ile yayın yapıyor.

2G yayında internet yeterince güçlü olmadığı için ve bayram dolayısıyla kullanım yoğunluğunun da aşırı artması nedemiyle internet sitelerine girilemiyor, e-mail gönderilemiyor ve sosyal medya paylaşımları yapılamıyor.

Hemen hemen herkesin akıllı telefon kullandığı günümüzde, özellikle bayram için köylerine gelen Gümüşhaneli gurbetçiler deyim yerinde ise tam bir internet kaosu yaşadılar.

Vatandaşlar, köylerde bir an önce 3G yayınına geçilmesini ve bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını istiyorlar.

2 ay sonra, gurbetçilerimizin Kurban bayramına gelişinden önce inşallah bu sorun çözülür de tüm köylerimiz 3G internet görüşmesine kavuşmuş olur.

image_print

HABERLER