BEDİÜZZAMAN SEMPOZYUMU YARIN BAŞLIYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BEDİÜZZAMAN SEMPOZYUMU YARIN BAŞLIYOR

Giriş Tarihi: 30 Eylül 2017 - 11:21

Son Güncelleme: 30 Eylül 2017 - 11:24

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “11.Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu” 1-3 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.

Sempozyumda, dünyanın dört bir tarafından gelen bilim insanları, “Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde bir İman Hizmeti; Müspet Hareket” konusunu müzakere edecek.

Açılışı 1 Ekim Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılacak olan Sempozyum, 2-3 Ekim Pazartesi-Salı günlerinde dört ayrı salonda, Topkapı Eresin Otel’de devam edecek. Toplantının sonuç bildirgesi ise 3 Ekim Salı akşamı özel bir oturumda duyurulacak.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen sempozyuma İngiltere, Cezayir, Suudî Arabistan, Rusya, ABD, Nijerya, Hindistan, Filipinler, Ukrayna, Pakistan, Bangladeş, Mısır, Fas, Brezilya, Arjantin, Peru, Ürdün, Irak, Kenya, Malezya ve Endonezya’nın da aralarında bulunduğu 40’a yakın ülkeden 600 akademisyen tebliğ gönderdi. Bu tebliğler zorlu bir hakemlik sürecinden geçerek 120 kadarı sempozyumda tartışılmak üzere programa alındı. Tebliğlerde, özellikle Kur’an ve Sünnet merkezli hizmet metodları, müsbet hareket kavramı, cihad-ı manevi, terör ve şiddet, ihtilaf ahlakı, sosyal problemlere çözümler, vb. gibi pek çok konu tartışmaya açılacak ve bu konularda uygulanabilir bir hizmet modelinin esasları konuşulacak. Sunum ve tartışmalar simultane tercüme ile Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak izlenebilecek.

Katılımın ücretsiz olacağı sempozyum halka açık olacak.

 

image_print

HABERLER