BUGÜN GÜMÜŞHANE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET ETTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

BUGÜN GÜMÜŞHANE ŞEHİTLERİNİ ZİYARET ETTİ

Giriş Tarihi: 11 Temmuz 2017 - 22:06

Son Güncelleme: 11 Temmuz 2017 - 22:06

“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri” kapsamında tüm Türkiye ile birlikte aynı gün, 11 Temmuz 2017 Salı günü Gümüşhane’de de Şehitler ve şehit aileleri ziyaret edildi ve şehitlerimiz için mevlit okundu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum müdürlerinden oluşan heyet ilk olarak Özcan Mahallesi Kabristanlığı’nda şehidimiz Cengiz Erkan’ın kabrini ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim ve dua okudular.

Daha sonra Emirler Mezarlığı’nda bulunan şehitlerimiz Asteğmen Murat Akçay, Jandarma Er Murat Yıldız ve Komiser Tamer Aktaş’ın kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi.

Emirler Mezarlığı ziyaretinin ardından Kemaliye Camii’nde şehitlerimiz için okunan mevlid-i şerife iştirak eden heyet, mevlidin akabinde Hasköy Köyü’ne geçerek, şehidimiz Teğmen Recep Erdoğan’ın kabrini ziyaret etti ve ailesiyle görüştü.

İl merkezindeki kabir ziyaretlerinin ardından Kelkit ilçesine geçen heyet, Karşıyaka Köyü’nde şehidimiz Piyade Üsteğmen Erdem Keskin’in kabrini ziyaret etti.

Şehitlerimizin kabirlerini ziyaretleri sırasında Vali Okay Memiş; basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaklaşık 1 yıl önce gerçekleştiğini hatırlatarak “Bu hain girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, devletin yetkilileri ve özellikle milletimizin feraseti, dik duruşuyla atlattık. 249 şehidimiz var malum. Hepsine Allahtan rahmet diliyoruz.” dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine bugün itibariyle başladıklarını kaydeden Vali Okay Memiş: “15 Temmuz’a kadar her gün programlarımız devam edecek. 15 Temmuz’dan sonra da demokrasi nöbetlerine Allah nasip ederse devam edeceğiz. Şehitlerimiz sayesinde bu vatan dimdik ayakta. Şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde, o vatanperver evlatlarımız sayesinde bizler devlet olarak devam ediyoruz. Onların hayatları pahasına verdiği mücadele sayesinde insanlarımız huzurla hayatlarına devam ediyorlar. Ben bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit yakınlarına sabır diliyorum. Onlar bizim evlatlarımız. Kabirleri ziyaret ediyoruz. Sürekli onlarla beraberiz. Şehit ailelerinin yanındayız her daim. Bütün protokol üyelerimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla programımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Haber kaynağı: Gümüşhane Valiliği İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER