COŞKUN TUNCER’DEN ÖNEMLİ TEKLİF - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

COŞKUN TUNCER’DEN ÖNEMLİ TEKLİF

Giriş Tarihi: 21 Eylül 2017 - 14:33

Son Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 14:39

“19-25 EYLÜL ULUSLARARASI İŞİTME GENGELLİLER HAFTASI MESAJI”

* İşaret Dili Kursları Açılmalıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2005 yılında kabul edilen 5378 sayılı Özürlüler Kanunu ile engelli bireylerin hakları anayasal düzende koruma altına alınmıştır. Dünyada da engelliliğe yönelik uygulanan yasal düzenlemelerin yanı sıra engelliliğe dikkat çekmek ve halkı bilinçlendirmek amacıyla bazı günler ve haftalar belirlenmiştir. Belirlenen haftalardan biri ise “19-25 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası”dır.

Sağlık-Sen ve Memur Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları olarak amacımız, ortak noktası “Engellilik” olan bütün kardeşlerimizin var olan haklarının savunucusu, yeni hak arama mücadelesinde de onların eli, gözü, dili ve kulağı olmaktır.

Özellikle son dönemlerde İşitme Engelli Arkadaşlarımızın gerek kurumlarda gerekse de sosyal yaşam alanlarında kendilerini ifade etme anlamında yaşadıkları sorunlar aşikardır.

Bu noktada, bu kardeşlerimizin kamu kurumları ve sosyal yaşam alanlarında kendilerini tam olarak ifade edebilmeleri adına, “İşaret Dili Kurslarının” açılarak buralardan yetişecek sertifikalı kursiyerlerin bu hassa kesime rehber olacağı günümüzde zaruret haline gelmiştir.

Böylelikle sağlık ve eğitim kurumları başta olmak üzere bütün kurumlarda ve sosyal yaşam alanlarında eğitimli kursiyerler sayesinde İşitme Engellilerin kendilerini daha etkin bir şekilde ifade edebilmelerinin yolu açılmış olacaktır.

Sağlık-Sen ve Memur-Sen Gümüşhane Engelli Komisyonları olarak, bu farkındalık haftasında ilimizin saygı değer yöneticilerinden “İşaret Dili Kurslarının” açılması hususundaki talebimiz özellikle de İşitme Engelliler adına istirhamımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, “19-25 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası”nı kutluyor, sorunların çözümünde farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Coşkun TUNCER

Sağlık-Sen ve Memur-Sen

Gümüşhane Engelli Komisyonları Başkanı

 

image_print

HABERLER