CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN “SÜNNET” DÜŞMANLARINA TOKAT GİBİ CEVAP - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN “SÜNNET” DÜŞMANLARINA TOKAT GİBİ CEVAP

Giriş Tarihi: 22 Ekim 2017 - 12:38

Son Güncelleme: 22 Ekim 2017 - 12:38

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ekim 2017 Cumartesi günü İstanbul’da İbn Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsü ile El Furkan İslami Miras Vakfı’nın iş birliğiyle düzenlenen Medeniyetler Şûrasının açılış törenine katıldı ve bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan 40 dakikayı aşkın konuşmasının bir bölümünde Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (a.s.v.) sünnetlerini tartışma konusu yapan kişilerle ilgili düşüncelerini de anlattı.

“SÜNNET” DÜŞMANLARINA TOKAT GİBİ CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sünnetleri” tartışma konusu yapanlara şunları söyledi:

Şu anda birçok insanlar çıktı, türedi. Bu türedi tipler “Sünnet”i ciddi manada tartışır hale geldiler. Tabii bu tartışmalar özellikle ülkemizde yapılması bizler için ciddi manada bir üzüntü sebebidir. Şunu açık, net söylemek zorundayım. Hoca olmak ahkam kesmek yetkisini kimseye vermiyor. Dolayısıyla Sevgili Peygamberimizin sünnetini tartışma yetkisini de onlara vermiyor. Bu tartışmaları açmak aslında bir neslin ifsadı anlamınadır. Ve bu nesli ifsat etme hakkını da kimse onlara vermemiştir. Kendileri de böyle bir tarz-ı siyasetin içerisine giremezler. Girerlerse bedelini onlar da ağır öderler.”

CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAKİ “SÜNNET” KONUSU İLE İLGİLİ BÖLÜMÜN VİDEOSU

 

CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’IN KONUŞMASININ TAMAMININ VİDEOSU

 

image_print

HABERLER