Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vali ve Belediye Başkanlarına Talimat - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vali ve Belediye Başkanlarına Talimat

Giriş Tarihi: 11 Kasım 2017 - 22:26

Son Güncelleme: 11 Kasım 2017 - 22:26

11 Kasım 2017 Cumartesi günü İstanbul’da Fatih Belediye Başkanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan 320 eserin toplu açılışı için  Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmanın bir bölümünde Vali ve Belediye Başkanlarına ricada bulundu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINA TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında vali ve belediye başkanlarından dikey yapılaşmaya müsaade etmemeleri ricasında bulunarak, şunları söyledi: “Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim. Bu konuda, bizim mimari anlayışımızda yatay mimari esastır, biz buna odaklanmalıyız. Fevkalade şartların dışında buna odaklanmamız halinde şehirlerimizin çok daha güzel olduğunu, çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Şehirlerimizin çirkin binalarla kirletilmesine daha fazla tahammül edemeyiz. Köylerimizi, yaylalarımızı çirkin yapıların istilasına izin vermemeliyiz.”

image_print

HABERLER