Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Valilere Önemli Mesajlar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Valilere Önemli Mesajlar

Giriş Tarihi: 12 Ekim 2017 - 21:17

Son Güncelleme: 12 Ekim 2017 - 21:19

12 Ekim 2017 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Valiler Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünü valilerin çalışma tarzına ayırdı.

VALİLİK MAKAMI HİZMET MAKAMIDIR

Valilerden, karşılaştıkları zorluklardan yılmadan, kendilerine olan güvenlerini kaybetmeden, inisiyatif kullanmaktan asla çekinmeden vazifelerini yürütmelerini beklediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Valilik makamı hizmet makamıdır. Bunun yolu da, görev yaptığınız ilde şartların zorluğuna, imkânların kıtlığına bakmadan bir yandan günlük sorunları çözecek, diğer yandan da ileriye doğru en az çeyrek asırlık, yarım asırlık bir vizyon ortaya koyacak işler yapmaktan geçiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere hitaben şunları kaydetti: “Siz devleti, Cumhurbaşkanını, Başbakanı, tüm bakanlıkları temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza, 80 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefsiniz. Siyasetçiler de kendilerine oy veren insanları temsil ediyor, dolayısıyla siyasetçilerle görev alanınızın kesiştiği yerler elbette olacaktır. Siyasetçilerin vatandaşlarımızın temsilcisi, sözcüsü, sıkıntılarının, taleplerinin aracısı olarak yapmış olduğu göreve saygı duymak ve imkânlar dâhilinde gereğini yapmak sizlerin de vazifesidir. Ama aynı zamanda sizin oradaki siyasetçilerin değil devletin valisi olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Vali ile siyasetçi aynı olamaz, birbirinin hasmı da olamaz. Çünkü görev alanları ve görev alış biçimleri farklıdır. Biz millete, vatandaşa, iline hizmet ortak paydasında buluşarak geleceğe yürüyen siyasetçiler ve valiler görmek istiyoruz.”

DEMOKRASİ-GÜVENLİK DENGESİNİ EN İDEAL ŞEKİLDE KURMALISINIZ

Yöneticilere gurur ve kibrin yakışmadığını belirterek, valilere mütevazı ve alçakgönüllü olup hizmetlerini tevazu ile sürdürmeleri tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Valiliğin kapısı açık olduğu, umut ışığı yandığı sürece vatandaşımız sizinle arasına başkalarını sokma ihtiyacını duymaz. Özellikle güvenlik güçleriyle vatandaşlarımız arasındaki ilişkiyi demokrasi-güvenlik dengesini en ideal şekilde kurarak tesis etmez ve yürümesini sağlamaz iseniz, görevinizi iyi yapmıyorsunuz demektir” şeklinde konuştu.

Vatandaşa eziyet eden güvenlik teşkilatı görmek istemedikleri gibi terörle mücadelede, asayişte, uyuşturucuyla mücadelede en küçük bir zafiyet gösteren güvenlik teşkilatı da istemediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, valileri uyuşturucuyla mücadele konusunda uyardı ve okulların çevresindeki tedbirlerin öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere hitabında şu tavsiyelerde bulundu: “Aynı şekilde görev yaptığınız illerdeki bu gariplerin, kimsesizlerin, engellilerin, gençlerin, çocukların, kadınların, yaşlıların, velhasıl ihtiyaç sahibi herkesin hamisi de siz olacaksınız. Buna rağmen görevinizi yaparken birtakım sorunlarla karşılaşıyorsanız, önce dönüp kendinizin nerede durduğuna da bir bakacaksınız. Durduğunuz yer doğruysa hiç endişe etmeyin, vicdanınız en iyi hâkimdir. Eğer bir yerde siyasetçiyle bürokrat arasında çok ciddi sorun varsa, ikisinden birisi işini iyi yapmıyor, doğru yapmıyor, adil davranmıyor demektir. Kimin doğru, kimin eğri olduğunu en iyi vatandaşımız görür. Vatandaşımızın bu tefriki eninde sonunda bize kadar da ulaşır.”

TÜRKİYE BU SÜRECİ DE ATLATACAKTIR

Her imtihanın, aynı zamanda bir imkân ve fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Allah’ın izni, milletimizin desteği, sizlerin ve bizlerin gayretleriyle Türkiye bu süreci de atlatacaktır. Sabırla hareket edecek, gerektiğinde bin düşünecek, ama bir yapacağız” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yaklaştıkça bu tür sorunların, sıkıntıların artmasının muhtemel olduğunu; zira 2019’un millet için sadece bir seçim yılı değil aynı zamanda büyük bir dönüm noktası olacağını dile getirdi.

“Terör örgütlerinin ya da şer şebekelerinin bu süreci sabote etmesine asla müsaade edemeyiz. Valilerimizle, kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla, esnaflarımızla, sanatkarlarımızla, işçilerimizle, gençlerimizle, kadınlarımızla, velhasıl tüm milletimizle el-ele vererek inşallah bu imtihandan da alnımızın akıyla çıkacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını valilere çalışmalarında başarılar dileyerek ve görev yerlerinde vatandaşlara selam ve muhabbetlerini iletmeleri ricasında bulunarak tamamladı.

(Kaynak: Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesi)

image_print

HABERLER