CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJLARLA DOLU GÜMÜŞHANE ZİYARETİ SONA ERDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJLARLA DOLU GÜMÜŞHANE ZİYARETİ SONA ERDİ

Giriş Tarihi: 19 Kasım 2017 - 20:47

Son Güncelleme: 19 Kasım 2017 - 20:47

AK Parti Gümüşhane 6. Olağan İl Kongresine katılmak üzere 19 Kasım 2017 Pazar günü Gümüşhane’ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapıldığı Aydın Doğan Spor Salonu’nda Gümüşhanelilere hitap etti.

GÜMÜŞHANE TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMALI

Bayburt il kongresine katıldıktan sonra Gümüşhane’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrenin yapıldığı spor salonunda yaptığı konuşmada: “Önümüzdeki seçimde Gümüşhane’nin üçüncülüğü, dördüncülüğü bir kenara bırakıp birinciliği hedefleyeceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmasını Gümüşhane’nin meşhur “Dut Dibine Yaslanırlar” türküsüyle sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu türkünün ilk dörtlüğü söylemesi salonu coşturmaya yetti. “Desteğiniz, itimadınız, ahde vefanız, ülkemizin ve milletimizin geleceğine sahip çıkmada gösterdiğiniz kararlı duruş için bir kez daha her birinize teşekkür ediyorum” dedi.

LÜTFÜ DOĞAN VE MAHMUT OLTAN SUNUGURLU İLTİFATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan; konuşmasında Gümüşhanelilerin sevdiği iki önemli devlet adamının ismini zikredip; Lütfü Doğan için “Hocamız”, Oltan Sungurlu” için de  “Abimiz” ifadelerini kullanıp, Doğan ve Sungurlu’ya selam gönderdi.

GÜMÜŞHANE’YE YAPILAN HİZMETLER

Konuşmasında; geçtiğimiz 15 yılda Gümüşhane’ye yapılan büyük hizmet ve yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane Üniversitesi’nin 20 binli öğrenci sayısıyla sadece bölgenin değil, ülkemizin en önemli yüksek öğrenim kurumlarından biri olma yolunda ilerlediğin söyledi.

Gümüşhane’ye 2019 yılına kadar 1500 kişilik  iki yeni yurt kazandırılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; Yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi ile ilgili de şunları söyledi: “İnşaatı tamamlanan 200 yataklı modern hastanemizde ilgili teknik sorunların en kısa sürede çözülerek halkımızın bu güzel hizmetten yararlanmaya başlayacağına inanıyorum.”

BAYBURT – GÜMÜŞHANE HAVALİMANI

Bayburt ve Gümüşhane’nin birbirinden farkı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt – Gümüşhane Hava limanı ile ilgili bilgi verdi. Yılda iki milyon yolcu kapasiteli olacak havalimanının bir ay içerisinde ihalesinin yapılacağını ve 2019 da bitirileceğini söyledi.

GÜMÜŞHANE’YE 4 BİN KİŞİLK KAPALI SPOR SALONU MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan hem Bayburt, hem de Gümüşhane’deki konuşmasında; Bayburt ve Gümüşhane’ye  4 bin kişilik birer kapalı spor salonu yapılacağı müjdesini verdi.

GÜMÜŞHANE LİSESİ

Gümüşhane Lisesi’nin yeni yapılacak binasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Buradaki pek çok insanın hafızasında önemli yeri olan Gümüşhane Lisesi’nin şehrin şanına yakışır yeni bir binaya kavuşturuluyor olmasından da memnuniyet duyuyorum.” Dedi.

“GÜMÜŞHANE’NİN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ OLARAK İMAR MESELESİNİ GÖRÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Gümüşhane’nin imar konusuna da değinerek şunları söyledi:  “Kayak tesislerinden arıcılığa, elma bahçelerinden madenlerine kadar pek çok  nadide  değeri bünyesinde barındıran şehrimizin en büyük eksikliği olarak imar meselesini görüyorum. Aslında ülkemizdeki pek şehrin sorunu olan İmar çarpıklıklarının Gümüşhanemizi de pençesine almış olmasından üzüntü duyuyorum. Onun için belediye Başkanımızdan rica ediyorum ihmalkâr davranmayalım. Aman, şehri saran çirkin yapılaşmayı bir an evvel önleyecek ve ortadan kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhanemize hâkim kılmamız lazım. Yerli mimari ile, Sayın Başkan, bu işi özdeş hale getireceğiz. Gümüşhane’nin yerel mimarisi ne ise Gümüşhanemizde de bunu yapacağız. Başkan bundan taviz olamaz, olmamalı. .Bakanlığımızdan Belediyemize sorumluluk sahibi tüm kurumlarımızı bu konuda hareket etmeye davet ediyorum.”

“PKK NE İSE FETÖ DE ODUR, FARK YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar hakkında da çarpıcı mesajlar verdi, özellikle FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD terör örgütlerinin kaynağının aynı yer olduğunu belirterek şunları söyledi: “FETÖ davalarındaki soruşturmalar ilerledikçe görüyoruz ki karşımızdaki yapı öylesine ince bir planla kurgulanmış ki, bu örgütün bizim insanlarımızın eseri olması mümkün değil. “Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet böyle bir yapı” Tıpkı bir matruşka gibi açtığınız kapının ardında yeni bir kapı karşınıza çıkıyor. Tıpkı bir labirent gibi girdiğiniz hiçbir yol sizi asıl faillere götürmüyor. Bir yerlerde tıkanıyor, kalıyor. Ancak dünyadaki en azılı terör örgütlerinde görülebilen bu karmaşık yapısı bize FETÖ’nün gerçek amacını çok daha iyi anlatıyor. Kendilerini hâlâ bu ihanet şebekesine kullandıranlar şunu iyi bilsinler bu alçak yapının mensubu olarak kalmayı tercih edenlere acımaktan başka elimizden gelen bir şey yoktur. Ama şunu da unutmayın acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Burada bir kez daha tekrarlıyorum: DEAŞ ne ise PYD odur. PYD ne ise FETÖ odur. FETÖ ne ise DEAŞ odur. Hepsi de aynı fabrikada üretilmiştir. DEAŞ ile PYD nin Rakka’da anlaşması, FETÖ ile PKK’nın ülkemizdeki yoldaşlığı bunları tedavüle sokan ve yöneten gücün amacını gayet iyi anlatıyor.”

GÜMÜŞHANE TARİHİNDE BİR İLK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü Gümüşhane ziyareti tarihi bir önem de taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi olan 1923 yılından bugüne geçen 94 yıl içinde Gümüşhane’de yapılan siyasi partilerin il kongrelerine bir genel başkan  olarak ilk kez AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. Olağan il kongresine katılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyaretine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mahir Ünal, Çiğdem Karaaslani Ravza Kavakçı Kan, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, 22. ve 23. Dönem Gümüşhane Milletvekilleri Temel Yılmaz ve Kemalettin Aydın, İstanbul Milletvekili Serap Yaşar da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane Belediye Başkanlığını da ziyaret ettikten sonra aynı gün Trabzon’a hareketle Gümüşhane’den ayrıldı.

 

image_print

HABERLER