CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜMÜŞHANE ZİYARETİNDE “YENİ STADYUM” GÜNDEME GELMELİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜMÜŞHANE ZİYARETİNDE “YENİ STADYUM” GÜNDEME GELMELİ

Giriş Tarihi: 12 Kasım 2017 - 20:21

Son Güncelleme: 12 Kasım 2017 - 20:21

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

Geçen haftaki köşe yazımızda Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Kasım 2017 Pazar günü Gümüşhane’ye gelişi nedeniyle, Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunmuştuk. Sayın Erdoğan’ın; vatanımızın, devletimizin, cumhuriyetimizin ve milletimizin birliği, dirliği ve bekası için çok önemli bir lider olduğunu, kendisine tüm vatandaşlarımızın destek ve  dualarını devam ettirmesi gerektiğini belirtmiştik.

Gümüşhane’nin bu haftaki yoğun gündemi de bu bağlamda 19 Kasım Pazar günü AK Parti Gümüşhane 6. Olağan İl Kongresi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gümüşhane ziyareti olacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan en son 12 Ekim 2014 tarihinde Gümüşhane’yi ziyaret etmişti. Aradan üç yıl geçti.

Sayın Erdoğan’ın il ve şehir ziyaretleri önemli. Gümüşhane bir günlüğüne de olsa doğrudan Sayın Erdoğan’ın gündemi olacak. Yetkililere Gümüşhane’yi soracak, bilgiler alacak ve kendisi için hazırlanan brifing dosyalarını inceleyecek…

Sayın Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane ziyaretine 7 gün kaldı. İl ölçeğinde gerçi henüz yetkililerin STKlarla bir isatişare toplantısı olmadı  ama eminim ki il ve ilçelerin sorunlarını zaten bilen yetkililer Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulmak üzere brifing dosyaları hazırlıyorlardır ya da hazırlamışlardır.

Cumhurbaşkanımız bugüne kadar Gümüşhane’ye gerekli ilgi ve iltifatı gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Öyle zannediyorum ki, bugüne kadar kendisine ulaşan bütün istekleri hükümet yetkililerine iletti ve gündeme aldırdı. Çünkü;  15 yılda 9.1 trilyonluk yatırımla Gümüşhane’nin oran bazında yatırımlarda Türkiye birincisi olması başka nasıl izah edilebilir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan sonra da Gümüşhane’ye gerekli ilgi ve desteği sürdüreceğine inanıyoruz. Onun için gerek idari, gerekse siyasi il ve ilçe yetkililerimiz kendi ilçeleri ile ilgili zaruri gördükleri her konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmelidirler.

GÜMÜŞHANE’NİN “YENİ STADYUM” İHTİYACI CUMHURBAŞKANIMIZA İLETİLMELİDİR

Gümüşhanespor taraftaları ve Gümüşhane’de spor kamuoyu haklı olarak son zamanlarda sürekli yeni stadyum yapımını gündeme taşıyor.

Gümüşhanesporlu taraftarlar, sosyal medyada ve Gümüşhane basını aracılığı ile bu isteklerini son iki yıldır sıkça gündemde tutuyorlar.

Biz de Gümüşhanespor taraftarlarının görüşlerine ve isteklerine katılıyor ve destek veriyoruz.

TOKİ tarafından son yıllarda pek çok şehre yeni ve modern stadyumlar ve spor kompleksleri yapıldı.  TOKİ tarafından yeni stadyum ve spor kompleksleri yapılan, yapım aşamasında ve proje aşamasında olan şehir sayısının 30 lara yaklaştığını zannediyorum.

Gümüşhane’nin son yıllarda futbolda, voleybolda ve hentbolda yakaladığı önemli gelişmeyi TOKİ tarafından yapılacak olan ve içinde stadyum ve kapalı spor salonunun da yer alacağı uluslararası standartlarda bir spor kompleksi ile taçlandırmak gerekir.

Gümüşhane spor kamuoyunun bu önemli isteğinin il yönetimi, siyasi yönetim ve milletvekillerimiz tarafından Gümüşhane’de Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmesinin yararlı olacağını düşünmekteyim.

DEMİRYOLU PROJESİ DE CUMHURBAŞKANIMIZIN GÜNDEMİNE YENİDEN GETİRİLMELDİDİR

2010 yılından beri yoğun şekilde Gümüşhanenin gündemi olan ve özellikle Sayın Başbakan Binali Yıldırım’ın son üç yıldır çeşitli konuşmalarında “gündeme alındığını açıkladığı” “Erzincan-Gümüşhane – Trabzon ve Tirebolu” demiryolu projesi de Gümüşhane’de tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemine taşınmalıdır. Özellikle hızlı tren bağlamında konunun sıcak tutulması ve yapım tarihinin açıklanması Gümüşhanelilerin beklentisidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane ziyaretinin hayırlı olmasını diliyor ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şimdiden Gümüşhane’ye hoş geldiniz diyorum.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER