DÜNYA; İSRAİL’E “ONE MİNUTE” DİYEN 2. ERDOĞAN’I KONUŞUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

DÜNYA; İSRAİL’E “ONE MİNUTE” DİYEN 2. ERDOĞAN’I KONUŞUYOR

Giriş Tarihi: 20 Ekim 2017 - 11:40

Son Güncelleme: 20 Ekim 2017 - 11:53

Rusya’nın Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Parlamentolar Birliği (IPU) toplantısında 19 Ekim 2017 günü bir konuşma yapan Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq al-Ghanim, İsrail heyet başkanını toplantıyı terk etmeye çağırarak, İsrail heyetinin en tehlikeli terör türlerini temsil ettiğini söyledi. Ghanim, İsrail heyeti başkanına, “Eğer biraz haysiyetin varsa şimdi burayı terk et ey işgalci ve çocuk katili” sözleriyle tepkisini gösterdi.

Ghanim’in bu konuşmasına salondakiler alkışlayarak destek verirken, İsrailli heyet salonu terketti.

ERDOĞAN 2009 YILINDA DAVOS’TA “ONE MİNUTE” DEMİŞTİ

29 Ocak 2009 tarihinde Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda  Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Peres  “Gazze: Ortadoğu’da Barış Modeli” paneline katılmıştı.

Panelde Erdoğan, konuşmasını kesmeye çalışan moderatöre “One Minute” diyerek, kendisine müdahale edilmemesini söyledi. Daha sonra Peres’e hitap eden Erdoğan, “Peres, sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki sesinin benden çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinin gereğidir. Öldürmeye gelince, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, çok iyi biliyorum” diye cevap vermişti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın “ONE MİNUTE” sözü o tarihten sonra dünya siyaset literatürüne önemli bir kavram olarak eklenmişti.

 

image_print

HABERLER