EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ, KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ’NE DEVREDİLDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ, KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ’NE DEVREDİLDİ

Giriş Tarihi: 06 Ağustos 2017 - 18:01

Son Güncelleme: 06 Ağustos 2017 - 18:01

*Sağlık Bakanlığı’nın en çok takdir edilen hizmeti.

Vatandaş memnuniyeti açısından Sağlık Bakanlığı’nın en çok takdir edilen hizmetlerinden biri olan ve 2010 yılından beri Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde verilmekte olan “Evde Sağlık Hizmeti” uygulaması, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterliklere devredildi.

22.05.2017 tarihine kadar Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile birlikte yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri, bu tarihten itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterliklere devredildi.

Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlanan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi merkez ilçede Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde, diğer ilçelerde de ilçe hastanelerinde  hizmet veriyor.

Güzel örneklerin olduğu ve vatandaşın takdir ettiği evde sağlık hizmetlerinin amacı; ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmesi, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitiminin sağlanmasıdır.

Evde sağlık hizmetlerine Türkiye genelinde tahsis edilen 444 38 33 (444 EV DE) numaralı telefon aranarak başvuru yapılır. Gerek görülmesi halinde ilgili adrese ekip gönderilerek inceleme yapılabiliyor.

Yatağa bağımlı hastalar, Son dönem palyatif bakım hastaları, İleri derecedeki kas hastaları, İleri derecede solunum sistemi hastalıklarına sahip kişiler ile bu kişilerin ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri verilmektedir.

Acil durumlar Evde Sağlık Hizmeti kapsamında yer almıyor. Acil durumlarda 112 Acil Sağlık Hizmetleri Servisine başvurulması gerekiyor.

image_print

HABERLER