Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Yusuf SADIK

FAYDALI OLMAK

Kişi hayatı boyunca birçok başarıya imza atar. Ancak bu başarıların gerçek anlamda başarı sayılabilmesinin yolu diğer insanlara faydalı olmaktan geçer. Bunu başaran kişiler hem kendileri için hem de insanlık için bir şey yapmış olmanın mutluluğunu yaşarlar.

Kötü işlerin normal görülmeye başlanması toplumlar için en büyük tehlikedir. Böyle toplumlarda insanlar, istikametleri için şevklerini kaybederler.

Bir insan ancak gönlünü zenginleştirerek bu tehlikeden korunabilirler. Ve başkalarının korunmasına da yardımcı olabilirler. Yardımcı olan, yardım etmeyi kendine şiar edinmiş kişilere baktığımızda bunların tamamının kemalat sahibi insanlar olduğunu görüyoruz. Yani düşün dünyasında, “ben nasıl kemalat (bütün güzel sıfatlarla muttasıl olmak) sahibi olabilirim” diyen, inançları konusunda doğru bilgiler edinen, dünyada ne olup bittiğini anlayıp,” içinde yaşadığım topluma hangi güzelliği verebilirim” diyen kişilerdir. Günümüzde böylesi özverili insanların sayısı yadsınamayacak kadar çoğunluktadır. Bunlardan bir tanesi de hemşerimiz iş adamı Dr. Metin Akagün.

Sayın Akagün İstanbul’da ticaretle iştigal ediyor. Aynı zamanda merkezi Mecidiyeköy’de bulunan “Gümüşhaneliler Kültür ve Dayanışma Derneği”ninde başkanı.

İstanbul’da geçirdiğimiz geçen hafta içinde Sayın Akagün’le bir söyleşimiz oldu. Konu Gümüşhane olunca Süleymaniye Mahallesinden söz etmemek mümkün mü?

Dr. Metin Akagün doğduğu bu mahallenin yamaçlarını 25 bin fidanla buluşturarak (Dr. Metin Akagün-Gülyüz Akagün Uslu) hatıra ormanı ile taçlandırdı. Ayrıca baba evlerini, “Meden ve Mineroloji Müzesi” yapılmak üzere de bağışta bulundular. Dr. Metin Akagün gibi faydalıyı ve yardımı seven diğer hemşerilerimizi de tabiiki yeri geldiğince yad ediyoruz. Güncelliği sebebi ile Dr. Metin Akagün’den söz etmemiz umarım hoşgörü ile karşılasın. Dr. Metin Akagün’e gönülden teşekkürler.

Faydalı olmak özveride bulunmak her kişinin değil er kişilerin işi. Karşılık beklenmeden bireylerin ve toplumun hizmetine sunulan bu yapılanları bir ata sözü şile sonlandıralım.

“İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir”

Gerçek fayda sağlayan kişiler hep başarılı olmuşlardır. Bunuda unutmayalım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER