GÜ REKTÖR YARDIMCISI KOCAOĞLU “ÜNİVERSİTE PANELİ"NDE KONUŞTU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜ REKTÖR YARDIMCISI KOCAOĞLU “ÜNİVERSİTE PANELİ”NDE KONUŞTU

Giriş Tarihi: 29 Eylül 2017 - 18:36

Son Güncelleme: 29 Eylül 2017 - 19:37

İstanbul Maltepe’de 28 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen 7. Gümüşhane Tanıtım Günlerine katılan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu ÇAY TV tarafından düzenlenen “Üniversite Paneli” başlıklı televizyon yayınına katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kocaoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gümüşhane yüzölçümü geniş olmakla birlikte, dağlık bir alanda kurulan şirin bir ilimizdir. Bu ilin sosyo – kültürel ve ekonomik kalkınmasına üniversitenin de ciddi katkıları olmaktadır. Yaklaşık 20.000 öğrenci potansiyeline sahip olan üniversitemiz, şehrin gelişimi için de oldukça önemlidir. Çünkü üniversiteler şehirlerin değişim ve dönüşümlerinde lokomotif görevi görürler. Bizim üniversitemiz de gerek sahip olduğu vizyon gerekse de bölümleri ve öğrencileriyle bu dönüşüme katkı sağlamaktadır. Üniversitemiz bünyesinde yer alan özellikle İletişim ve Turizm Fakülteleri’nin başarıları bizi umutlandırmaktadır. Gelecek 4 yıl içinde üniversitemiz daha ilerilere taşınacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur. Üniversitelerin uluslararasılaşmasına olan ciddi katkıları öncelikle bu tür sosyal kaynaşmalara olanak tanımasından da geçmektedir. Yerelle ulusalın kaynaşması sonrasında uluslarasılaşmayla birlikte, üniversiteler geleceğe yönelik vizyoner kimlikleriyle şehirlerin yapı taşlarıdır. Biz de Gümüşhane Üniversitesi olarak gerek Gümüşhanemize gerekse de tüm Türkiye’ye katkı sağlamanın peşindeyiz. Bu anlamda çalışmalarımıza hız vererek bünyemizde yeni bölümler açıyor, özellikle de yüksek lisans ve doktora programlarının gelişimine özen gösteriyoruz. Emanetimizin farkındayız ve bunu daha ilerilere taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Üniversite, içinde yaşadığı topluma yön vermede öncüdür. Biz de Gümüşhane Üniversitesi olarak, üzerimize düşen görevi en üst düzeyde gerçekleştirme çabasındayız. Bu etkinliğe katılmamıza olanak tanıyan başta GÜDEF olmak üzere tüm protokole de bu vesileyle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu tür etkinlikler her kesimden insan için kaynaşma platformlarıdır. Biz de bu platformda kendimize yer bulduğumuz için mutluyuz. Etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkürü borç biliriz.”

(Haber: Niyazi Poyraz – 29.09.2017)

 

image_print

HABERLER